Accepta un any de presó per agredir i insultar una dona per motius racistes a Artesa de Segre

14/10/2022

Les parts han acordat la condemna i l'acusada ha evitat el judici que s'havia de celebrar a l'Audiència de Lleida

Una dona acusada d'insultar i agredir-ne una altra per motius racistes a Artesa de Segre ha acceptat una condemna d'un any de presó i ha reconegut els fets. Es tracta d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats, en concurs amb els delictes contra la integritat moral i lesions lleus que les parts han acordat i d'aquesta manera, no ha calgut celebrar el judici a l'Audiència de Lleida. Els fets van passar cap a dos quarts de cinc de la tarda del 30 de setembre de 2020 a la carretera d'Agramunt a Artesa de Segre. La dona va tirar a terra la víctima, li va clavar puntades de peu i cops de puny per tot el cos i la va agafar pel vel mentre li deia "mora de merda" i "ves-te'n al teu país". Segons la fiscalia, l'acusada va agredir i insultar la noia, que duia un vel al cap, "amb ànim de menystenir la seva integritat física i la seva dignitat a acusa del seu origen i religió".

A més de la pena d'un any de presó, el pacte preveu també que l'acusada pagui una multa de 840 euros així com indemnitzi la víctima amb 1.325 euros per les lesions i els danys morals patits. Així mateix, no podrà treballar a l'Educació en els àmbits docent, esportiu ni de temps lliure durant cinc anys.

En no tenir antecedents, la fiscalia no s'oposa a que se li suspengui l'entrada a la presó sempre que pagui la responsabilitat civil, assisteixi a un curs d'igualtat i no discriminació i no es comuniqui ni directament ni indirecta ni s'acosti a menys de 150 metres de la víctima durant tres anys.

SEGRE.COM