Acció Climàtica destina gairebé 1,5 M€ a l'arranjament de camins rurals d'Àger (Noguera) i Soriguera (Pallars Sobirà)

29/09/2021

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural té previst iniciar, en un parell de mesos, les obres per a l’arranjament i millora de dos camins rurals.

El primer és el camí de Vilamajor als Masos de Millà i Mas de Marcó, en el terme municipal d’Àger (Noguera). El termini màxim d’execució de les obres és de 9 mesos i la seva finalització es preveu en el quart trimestre de 2022. L’obra és en procés d’adjudicació per un import total de 671.121 euros.

Entre els anys 1996 i 1997, el Departament va realitzar una actuació al camí de Vilamajor als masos de Millà i Mas de Marcó consistent en l’eixamplament del camí, amb el corresponent moviment de terres, la construcció del drenatge longitudinal i transversal i la construcció del paviment.

Amb el pas del temps, l’ús del camí i la manca de treballs de conservació i de manteniment per motius pressupostaris per part de l’Ajuntament, que n’és el titular, ha suposat el deteriorament progressiu del camí, cosa que en dificulta la transitivitat i compromet la seguretat dels vehicles dels usuaris del camí i dels veïns que l’utilitzen per accedir a la seva residència habitual, i també a les explotacions agro-ramaderes, camps de cultiu i boscos principalment.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Àger va fer una petició al Departament per a la redacció i execució del projecte d’arranjament de la totalitat del camí, el qual té una llargada de 9,436 km. El Departament va respondre positivament a la seva petició i ha redactat el projecte, document que ha servit per fer la licitació i adjudicació, i posteriorment la contractació i execució de les obres directament per part d’Acció Climàtica.

El nou projecte defineix les actuacions bàsicament de moviment de terres en neteja de cunetes i/o despreniments en talussos, neteja de passos transversals en bon estat en la seva majoria i construcció de 3 nous i estabilització d’un talús localitzat, i també la construcció d’un nou ferm i acabat amb la senyalització vertical i balisament.  

Infolleida