Àger ordena tancar empreses a l'arribar a 16 positius a la residència, 14 dels quals ancians

20/03/2020

L’ajuntament d’Àger va ordenar ahir a la nit tancar part de les empreses del municipi per evitar la propagació del coronavirus. Ho va fer a través d’un decret d’alcaldia que dicta el “tancament de tota activitat empresarial”, a excepció de “serveis bàsics i l’assistència als animals a les granges”. Això suposa anar un pas més enllà de les restriccions establertes en el conjunt de Catalunya i Espanya. Aquesta decisió va arribar hores després que es confirmessin sis nous infectats a la residència municipal, amb la qual cosa la xifra d’afectats s’eleva a 16.

El decret assenyala que el tancament d’empreses es deu a “l’extensió de casos de Covid-19 a Àger” i que el consistori actua “seguint recomanacions de les autoritats sanitàries” per “evitar riscos innecessaris a la població”.

L’abast d’aquesta mesura era encara incert ahir a la nit, ja que alguns negocis presten serveis bàsics i d’altres van tancar al declarar-se l’estat d’alarma. Prèviament, un ban publicat al matí insistia en la necessitat que els veïns es mantinguessin confinats i no sortissin tret que fos estrictament necessari.

Quant als ancians de la residència, quatre contagiats estan ingressats a l’Hospital del Pallars i deu estan aïllats en una ala de la residència habilitada per a ells. Quatre més van donar negatiu en la prova, segons va explicar al matí l’alcaldessa, Mireia Brugués.

Aquest diari va intentar localitzar-la sense èxit després de la publicació del decret. A aquests 14 casos de residents s’afegeixen els dos empleats que també van donar positiu i que eleven els casos a 16. Per la seua part, la conselleria de Salut va rebaixar la xifra d’interns encomanats a 13.

El d’Àger és un dels principals brots de Covid-19 a Lleida i se’n desconeix l’origen.

A més, vuit dels empleats de la residència estan de baixa, alguns amb símptomes de coronavirus. Això va portar l’ajuntament a fer una crida per trobar treballadors i voluntaris. Un dels empleats amb símptomes de Covid-19 resideix a Alins i l’alcalde, Manel Pérez, va explicar que encara esperen que li facin les proves.

SEGRE.COM