Algerri corona els campions de la Lliga Ponent 2019

02/03/2020

• Iter5, promotor de la Lliga, ha distingit com a campions Sergi Bernaus, Anna Artal, Sergi Nunes i Antonia Argilés, a més del Clos Pons Thai Runners en equips

Algerri ha estat l’escenari, aquest divendres al vespre, de la gala de lliurament de premis corresponents a la Lliga Ponent 2019.

L’acte s’ha celebrat al Local Social sota l’organització del Club Esportiu Atletisme Ponent, promotor de la Lliga Ponent, i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algerri i del CE Gessers d’Algerri. Per part del CE Atletisme Ponent i Iter5 hi han assistit els seus màxims responsables, Enric Burgués i Eduard Aixàs, mentre que l’Ajuntament ha estat representat pel seu alcalde, Miquel Plensa, la Diputació de Lleida, un dels patrocinadors, ha estat representada pel diputat Jordi Verdú, i també s’ha comptat amb el representant territorial d’Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura. La festa ha estat conduïda per Jordi Morenilla, de Speakers&Sports, i tots els finishers i premiats han rebut com a record unes ulleres de sol amb el logo de la Lliga Ponent, a més dels guardons corresponents.

Des de l’organització, s’ha volgut agrair molt especialment el suport dels diferents organitzadors de les prop de cinquanta curses que formen la Lliga Ponent, així com dels finishers que han completat el nombre mínim de curses exigides per computar a la classificació general de la Lliga i optar als premis finals (15 curses en la modalitat de 10 kilòmetres i 10 curses en la modalitat de 5 kilòmetres). En total, han estat 118 els finishers (72 en els 10 km i 46 en els 5 km), una xifra pràcticament idèntica a l’aconseguida l’any passat (119), de manera que la Lliga Ponent està plenament consolidada.

Al marge dels premiats pels seus resultats, un dels moments més emotius de la nit ha estat el merescut acte de reconeixement del qual ha estat objecte Joan Ramon Tarragó, molt aplaudit pels assistents per la seva tasca com a fotògraf de la gran majoria de curses. Des de la Lliga Ponent se l’hi ha lliurat un detall per la seva constància i generositat, ja que setmana rere setmana cedeix de manera desinteressada totes les fotos a la Lliga perquè aquesta les pugui compartir amb tots els corredors i corredores.

Passant als premiats, la gala ha distingit els corredors que han estat els millors de la temporada. Així, en els 10 kilòmetres el podi absolut masculí ha estat encapçalat per Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners), seguit de Ramon Bosch (CA Borges) i Joan Térmens (Cansallebres Vallfogona). En l’apartat femení, la campiona ha estat Anna Artal (Amics Atletisme Andorra), pel davant de l’anterior campiona, Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), i de Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), campiona al 2016 i al 2017. Cal destacar que per a Sergi Bernaus és el tercer títol, tot i que és el primer en els 10 kilòmetres, ja que els dos anteriors els havia obtingut en els 5 (2014 i 2018). En canvi, per Anna Artal ha estat el primer títol de la Lliga Ponent.

Per equips, el Clos Pons Thai Runners, format per Elisa Lladós, Sergi Bernaus, Jorge Morillas i Josep Maria Bergua, ha estat el campió en superar del Running Blau Peten i del Last Zankada. Pel que fa als corredors amb més curses han estat Ivan Suàrez (Stargardt Go!) i Consol Bosch (Xafatolls).

Per categories, han estat premiats com a guanyadors, en M60, Robert Gual (Stargart Go); en F60, Gina Hortal (AE Ekke); en M50, Ventura Sánchez (independent); en F50, Montserrat Magallon (independent); en M40, Jordi Zaragoza (Running Blau Peten); en F40, Montse Puig (AE Ekke); en sènior, Miroslav Krysia (AE L’Espardenya, tot i que ara s’ha incorporat al Maiparem Alcarràs) i Núria Sus (Ekke); mentre que en júnior ha quedat desert en no completar el mínim de curses cap dels participants.

Passant als 5 kilòmetres, en homes el podi masculí ha comptat amb Sergi Nunes (Runners Balaguer), que ja va ser campió al 2016 i al 2017, seguit d’Òscar Aran (Maiparem Alcarràs) i de Gilbert Sanz (Runners Balaguer). En dones, han estat guardonades Antonia Argilés (Clos Pons Thai Runners), que estrena el seu palmarès a la Lliga Ponent, pel davant de Margot Falip (Esports Truga) i de Laura Pallejà (CE Aritjol-La Selva del Camp). Argilés, que succeeix en el palmarès Natàlia Bernat, destaca pel fet que va aconseguir la màxima puntuació possible (1.500 punts), ja que la classificació final s’estableix sumant els 15 millors resultats obtinguts per cada atleta, i ella va superar la xifra de 15 triomfs.

Per equips, triomf també del Clos Pons Thai Runners (Antonia Argilés, Gemma Gòdia, Gerard Pijuan i Miquel Argilés), en aquest cas pel davant del Maiparem Alcarràs i l’Esports Truga. Els corredors amb més curses van ser Albert Dolcet i Àngels Sánchez, tots dos del Maiparem Alcarràs. Com a curiositat, cal destacar que Aurora Bartra (Trotallunàtics) ha estat segona en la categoria F60 tant en els 10 kilòmetres com en els 5.

Per categories, la resta de guanyadors han estat, en M60, Antoni Sánchez (CA Borges); en F60, Michelle Honhon (A Tope); en M50, Joan Rosell (CC Alcover); en F50, Geovanina Mihaes (independent); en M40, Joan Font (independent); en F40, Clara Inés Mosquera (Ekke); en sènior M, Claudio Caliman (Trèvol Lleida); en sènior F, Gemma Gòdia (Clos Pons Thai Runners); en júnior M, Sergi Pascual (independent); i en júnior F, Berta Graset (Maiparem Alcarràs).

Infolleida