Art de terra, aigua i aire a Lo Carreró de Montgai

22/07/2019

Lo Carreró de Montgai, un passatge del centre històric d’aquesta localitat de la Noguera convertit des de fa més d’un any en un espai obert a la creació artística, exhibeix fins a final de mes l’exposició Sense foc, creada expressament per a aquest conjunt patrimonial d’origen medieval per tres artistes plàstiques: Maite López, Olga Massaguer i Mamen Zaera, que integren el col·lectiu Inèrcia. “Quan el vam visitar, vam quedar captivades per la seua complexitat i la màgia de cada un dels seus espais, així que vam idear un projecte específic per a Lo Carreró”, expliquen.

El títol, Sense foc, fa referència a l’element que falta a l’exposició. “Percebem i ens identifiquem amb la terra que sustenta, construeix i genera naturalesa. L’aigua que neteja i cura. L’aire, la boira i el vent constant que ens envolta i exhalem. Aquests elements ens lliguen en un discurs de dones i en un espai fantàstic i intemporal”, analitzen les tres artistes.

Així, Maite López ha creat obres inspirades en els elements de l’aigua i la llum. Les seues dones d’aigua, emmarcades en velles finestres de fusta, no són les fades medievals sinó dones contemporànies que es renten, es curen i s’imaginen qui volen ser en la intimitat dels seus banys. Olga Massaguer ha treballat l’aire a través de Les bufadores, retrats a grafit de dones de diferents edats i estatus. Finalment, Mamen Zaera presenta les seues escultures de dones antigues, rotundes i arrelades a la terra com deesses maternals, terroses i primitives.

SEGRE.COM