Balaguer acollirà la pre-estrena del film ‘Teoria dels cossos’

30/11/2023

El proper dissabte 16 de desembre se celebrarà la pre-estrena del film ‘Teoria dels cossos’, a la sala d’actes de la Paeria. En aquesta pel·lícula, protagonitzada per Miquel Sitjar i Ivana Miño, participa el balaguerí Albert Bové com a director de fotografia, juntament amb Aina Graupera

Albert Bové és graduat en Audiovisuals pel TecnoCampus de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i ha participat com a director de fotografia en films com ‘Vampiras: The Brides’ de 2022, i ‘Tigre callejero’ de 2021, ambdues dirigides per Iván Mulero, i ‘Teoria dels cossos’ de 2023 i dirigida per JR Armadàs. També ha participat en altres produccions com ‘Las Invisibles’, ‘A través del mar’, ‘Els Amants’ o ‘Bienvenidos a Edén’.  

Quant a la sinopsi del film, ‘Teoria dels cossos’ narra com els protagonistes, en Mon i la Neus -interpretats per Miquel Sitjar i Ivana Miño- es coneixen en un esdeveniment de l'Any Ferrater. Ràpidament, senten una atracció que va més enllà de la seva feina relacionada amb la literatura. Al llarg de l'any es van trobant en diversos actes relacionats amb poesia en els que la connexió entre ells és evident, i la passió per les lletres donarà pas a altres passions.

En Mon, és el cap de la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat; un home despert, curiós i amant de les lletres i els petits plaers de la vida. Per la seva banda la Neus és professora de literatura catalana a l'institut Gabriel Ferrater de Reus. És una dona reservada, misteriosa amb ganes de viure noves experiències.

El film mostra diversos indrets de Catalunya, amb els escenaris principals rodats a Sant Cugat i Reus, però també al Penedès, Roda de Berà, Vic o el Garraf.

'Teoria dels cossos' és l'òpera prima del director i guionista JR Armadàs Monclús, el qual és llicenciat en Dret i Periodisme, a més d’haver publicat tres novel·les i vuit relats curts. Ha estat editor d'Edicions Xandri i col·labora amb diversos mitjans de comunicació. També ha escrit i dirigit sis curtmetratges: ‘Clandestí’ (2018); ‘60 segons’ (2021); ‘La dona i els dies’ (2021); ‘Fila 7 - Butaca 7’ (2022) i ‘Tempesta’ (2022). Actualment, és director de la revista 'El Cinèfil' i co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic.

Infolleida