BALAGUER continua apostant pel CINEMA CATALÀ a través del CICLE GAUDÍ DE CINEMA

12/05/2021

BALAGUER continua apostant pel CINEMA CATALÀ a través del CICLE GAUDÍ DE CINEMA

La Paeria de Balaguer continua donant suport a les produccions catalanes de cinema a través del conveni de suport a l’Acadèmia de Cinema Català. Un conveni que la Paeria va signar el setembre de 2018 i que ha aportat a la ciutat la projecció de més d’una vintena de títols de pel·lícules i documentals de producció catalana a un preu reduït i d’estrenes molt recents a la Sala d’Actes de la Paeria, a més de la participació en alguns casos, de l’equip artístic o de producció de la pel·lícula que s’ha projectat. Precisament, aquest serà el cas de la pel·lícula que es projectarà aquest proper divendres 14 de maig a ¼ de 9 del vespre, SENTIMENTAL, amb la presència i participació en el col·loqui de la productora executiva del film, Laia Bosch.

Laia Bosch Pujol, natural de Menàrguens (la Noguera), va estudiar comunicació audiovisual a Barcelona i després va realitzar el curs de direcció d’actors a EICTV. La seva trajectòria professional va començar a Messidor Films i Imposible Films com a coordinadora de producció i postproducció en els llarg metratges Ficció i Diario Argentino. Va continuar com a coordinadora de l’equip de guió a les sèries Llàgrima de sang i L’anell per la cadena de televisió de les Illes Balears IB3. Coordinadora de producció i postproducció a Imposible Films des de l’any 2011 dels llarg metratges Una pistola en cada Mano, Volare, Another Me, Marsella, Truman guanyadora del Goya i Forqué a la millor pel·lícula. Line producer de la sèrie de 6 capítols Félix (2018) produïda per Imposible Films per Movistar+ dirigida per Cesc Gay. La seva feina continua com a productora executiva del documental ‘Pa’trasni pa tomar impulso’ i de la última pel·lícula de Cesc Gay SENTIMENTAL, 2020.

SENTIMENTAL és una pel·lícula dirigida per Cesc Gay i interpretada per Javier Cámara, Belén Cuesta, Ana Griselda Siciliani i Alberto San Juan, amb cinc nominacions als Goya, vuit als premis Gaudí, quatre a Feroz, entre d’altres.  La primera pel·lícula de Cesc Gay, després de l’èxit de Truman (2015) és una reflexió sobre la vida en parella i la sexualitat que tracta amb ironia i humor temes com la convivència, la valentia, el sexe, l’amor i l’aparença.

El cartell del Cicle Gaudí de Cinema fins a finals de temporada el completaran: el 21 de maig LA VAMPIRA DE BARCELONA, l’11 de juny la pel·lícula - documental MY MEXICAN BRETZEL i el 30 de juliol NO MATARÁS.

Totes les pel·lícules tenen lloc en divendres a ¼ de 9 del vespre a la Sala d’Actes de la Paeria de Balaguer i el preu de l’entrada és de 4,50 €, amb diversos descomptes, entre altres per a gent jove, amb el Carnet Jove.

 

Ariadna Sánchez