Balaguer destina 55.000 euros a rehabilitar vint façanes

17/05/2021

En quatre carrers del centre històric, per millorar-ne la imatge

Un equip de vuit persones treballen des d’aquesta setmana per restaurar una vintena de façanes de quatre carrers del centre històric de Balaguer. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa promogut per la Generalitat per crear ocupació Treballs als barris i preveu actuacions als carrers Santa Maria, Minerva, Botera i Torrent.

Així ho va explicar el regidor d’Urbanisme, Gerard Torres, que va incidir que cal millorar la imatge del barri antic i fer-lo atractiu. Per dur a terme aquests treballs, la Paeria de Balaguer s’encarrega de posar-hi la maquinària i els mitjans tècnics, i el propietari de l’edifici assumeix els costos de material, va explicar Torres. El pressupost del consistori és de 55.000 euros.

D’altra banda, enguany també es portaran a terme obres per rehabilitar habitatges de propietat municipal, en el marc d’aquest mateix programa. De fet, ja es treballa des de fa un mes en un edifici del carrer Ollé Pinell, on s’habilitaran tres pisos. Aquesta intervenció suposarà una inversió de 156.000 euros. El programa ocupa sis persones: quatre oficials, un pintor i un peó.

Així mateix, s’han contractat tres jardiners que s’ocupen del manteniment de diferents zones verdes de la capital de la Noguera. El programa està destinat a persones a l’atur i té una durada de sis mesos. Fa anys que la Paeria es troba immersa en programes per a la millora del barri històric de la ciutat.

SEGRE.COM