Balaguer es suma a la celebració de l'Any Fabra 

30/08/2018

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya a l'agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.


Durant l'any s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració fa especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posa en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.


La Direcció General de Política Lingüística i l'Ajuntament de Balaguer organitzen conjuntament una sèrie d'actes oberts al conjunt de la societat civil de Balaguer i comarca per tal de celebrar l'Any Fabra 2018, amb l'objectiu de reconèixer el Mestre i la seva obra, que siguin també estímul per reforçar la vitalitat de la llengua i la projectin amb força cap al futur.


Així, el dimarts dia 4 de setembre a les 19.30 h s'inaugurarà l'exposició POMPEU FABRA, UNA LLENGUA COMPLETA a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Balaguer. A continuació, a les 20 h, tindrà lloc una conferència a la Sala d'Actes de l'Ajuntament a càrrec de JOSEP VALLVERDÚ, sota el títol EL MIRACLE DE FABRA.


La resta d'actes es completaran amb una altra conferència que tindrà lloc el divendres dia 7 de setembre a les 20 h a la Sala d'Actes de l'Ajuntament a càrrec de JORDI MANENT, sota el títol FABRA, LINGÚÍSTA EXCEPCIONAL I PERSONATGE CÍVIC i un darrer acte que coincidirà amb l'acte institucional en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el dilluns dia 10 de setembre a les 21.30 h a l'església de Santa Maria de Balaguer.
Infolleida