Balaguer reparteix cultura popular per a tots els públics

07/11/2021

Els actes de la Festa del Sant Crist de Balaguer es van quedar ahir sense el tradicional dinar popular, anul·lat per la pandèmia, però van estar farcits de cultura popular i música. La matinal va començar amb la cercavila del grup local de percussió Bandelpal, que va recórrer des de la plaça de la Sardana fins a la del Pou, on es van dur a terme tallers i activitats infantils de cultura popular. Una proposta que la tècnica de Festes, Antonieta Martínez, va destacar que va coincidir amb el dia del mercat setmanal de la ciutat.

A més, també es van entregar els premis Encarnació Vilà i Escoda i els trofeus del torneig d’escacs. Ja a la tarda, els gegants i capgrossos van portar la festa major a les residències i a l’hospital Hèstia de Balaguer, on van visitar la gent gran. A més, el Museu de la Noguera va obrir l’exposició Què tenim sota els peus? (vegeu la pàgina 59).

La jornada tenia com a colofó el concert 1980 Pop Festival Mi Generación, que va comptar amb la participació de mítics grups i cantants de la dècada com Vicky Larraz d’Olé Olé, Carlos Segarra de Los Rebeldes, Manuel España de La Guardia i Javier Ojeda de Danza Invisible. Avui, la plaça del Mercadal acollirà el 59è Concurs de Colles Sardanistes Trofeu Ciutat de Balaguer, en què participaran 25 agrupacions i, com a novetat, es ballarà la sardana Aimat Balaguer, recuperada per l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022. Al Teatre Municipal, Joel Joan interpretarà El gran comediant i l’orquestra Maravella protagonitzarà el concert al Pavelló Inpacsa.

SEGRE.COM