Celler del Montsec i La Palanca entreguen els Premis Espinjoladors i Espinjoladores 2023

27/11/2023

El guardó s’emmarca en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, que organitza el Celler del Montsec i que enguany arriba a la seva 5a edició

Celler del Montsec (Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL) i la revista local La Palanca han fet entrega, aquest divendres 24 de novembre, dels premis Espinjoladors i Espinjoladores de l’any. Un guardó que premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2023.


EI premi rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp.


En aquesta nova edició repeteixen les 5 categories de l’any passat: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperatiu. Els guanyadors han estat els següents:

CATEGORIA JOVE:
Grup d’alumnes de 1r d’ESO. Per guanyar el premi del cartell de la Marató de TV3 de 2022 i demostrar una vegada més el talent artístic que es desenvolupa a l’Institut Els Planells. (Entrega el premi: Sr. Josep Galceran i Sellart, president de l’EMD Baldomar).


CATEGORIA INDIVIDUAL:
Conxita Marsol Riart. Per la seva ampla trajectòria política al servei d’Andorra, que l’ha portada a ser nomenada recentment ministra i número dos del Govern d’aquest país. (Entrega el premi: Sr.Francesc Puigpinós Porta, alcalde d’Artesa de Segre).


CATEGORIA COL·LECTIVA:
Artesenques Actives. Pels seus 25 anys d’història, durant els quals han treballat a favor de la igualtat i la promoció de les dones. (Entrega el premi: Sr. Lluís Soldevila Quadrat, alcalde d’Alòs de Balaguer).


CATEGORIA D’HONOR:
Bombers Voluntaris. Pels seus més de 40 anys de voluntariat al servei del territori i del país, durant els quals nombrosos bombers han rebut reconeixements individuals. (Entrega el premi: Sr. Joaquim Porcar Coderch, cap del Servei de Coordinació Territorial del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural).


CATEGORIA COOPERATIU:
Robert Porta i Roigé. Pel seu esperit de recerca i recuperació del patrimoni col·lectiu, i la confiança dipositada en el Celler del Montsec, treballant plegats i amb objectius comuns de gran valor per al territori. (Entrega el premi: Josep Trepat Armengol, president de la Cooperativa d’Artesa).


En el marc de la celebració, també s’ha realitzat el Roig Sorteig de la Bota d’Or entre totes les entitats culturals, socials i esportives del municipi d’Artesa. Es tracta d’una bota de vi de 125 litres o el seu equivalent en vi embotellat que aquest any s’ha endut el d’Or Grup de Teatre d’Artesa de Segre.
Infolleida