Continua la campanya “8 de març, 8 mesos” a la Noguera

18/05/2021

El passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Consell Comarcal de la Noguera va posar en marxa la campanya “8 de març, 8 mesos”, impulsada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Àrea de Serveis Socials (SIAD),  a partir de la reflexió que la reivindicació de la igualtat real i efectiva de les dones no s’ha de limitar a un sol dia de l’any, sinó que cal tenir-la present cada dia.

Amb aquest lema, arrencava una campanya de 8 mesos de durada amb activitats cada mes per visibilitzar els diferents àmbits de la vida des de la perspectiva de gènere, com per exemple la salut, el lideratge, la feina, etc.

L’activitat prevista per al mes d’abril, la sessió en línia “Desperta la creativitat femenina: explora, juga i crea les guspires” a càrrec de Laia Massagué, es va haver d’ajornar i tindrà lloc el 10 de juny de 2021.

Durant aquest mes de maig, s’han programat tres activitats al voltant de la temàtica de la menstruació, una qüestió de gènere sovint silenciada que encara avui és un tema tabú.

La primera activitat consistirà a difondre a les xarxes socials del SIAD de la Noguera del 24 al 28 de maig una campanya d’informació i sensibilització sobre la pobresa menstrual, que afecta milions de dones arreu del món que no poden adquirir els productes d’higiene menstrual a causa dels preus elevats inassumibles per les seves economies personals i familiars.  

El dimecres  26 de maig de 2021, a les 18.00 h, es farà la xerrada “Com viure millor la menopausa. Consells per viure-la amb plenitud”, a càrrec de Teresa Hernández Jover, cap del Servei de Promoció de la Salut de Lleida, Alt Pirineu i Aran de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El divendres 28 de maig de 2021, a les 18.000, tindrà lloc la xerrada “La menstruació. Respectem la nostra naturalesa cíclica” a càrrec de Maria Jounou Llobera, llevadora d’atenció primària i referent de Salut i Escola de l’Atenció de Salut Sexual i Reproductiva a Lleida.

Les dues xerrades es faran a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb aforament limitat adaptat a les mesures de seguretat i protecció establertes per les autoritats sanitàries contra la Covid-19.

Amb la campanya “8 de març, 8 mesos” el Servei d’Informació i Atenció a les Dones dels Serveis Socials de la Noguera té l’objectiu de visibilitzar les diferències, les dificultats i les desigualtats de diverses facetes de la vida des de la perspectiva de gènere, amb accions de caràcter col·lectiu amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, i també de caràcter transversal amb la participació de diferents àrees del Consell Comarcal de la Noguera. Recordem que la primera d’aquestes accions va ser en col·laboració amb els ajuntaments i associacions de dones de la comarca, que van penjar una pancarta reivindicativa a la façana dels ajuntaments, les fotos de les quals es van difondre a les xarxes socials.

Per a més informació consulteu la web: www.ccnoguera.cat.

 

Infolleida