Denuncien actes vandàlics al Parc Arqueològic de Sant Llorenç de Montgai

15/03/2021

Durant aquest cap de setmana passat, 13 i 14 de març, s’han produït diferents actes vandàlics al Parc Arqueològic de Sant Llorenç de Montgai que han ocasionat nombrosos desperfectes en les instal·lacions així com la presència de brutícia generalitzada en els diferents espais que conformen aquest equipament cultural.

A banda dels desperfectes ocasionats en les instal·lacions, s’ha pogut constatar la deixalla d’escombraries  fruit d’alguna festa nocturna realitzada en les instal·lacions durant el cap de setmana passat ja que s’han trobat ampolles i taps de begudes alcohòliques, entre d’altres. Tanmateix, ha hagut un intent de fer foc en una de les estructures, per sort sense ocasionar danys majors.

Des de l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, propietària i gestora de les instal·lacions, denunciem aquests fets que posen en perill l’ús i manteniment d’unes instal·lacions que són un equipament cultural en el qual es desenvolupant activitats relacionades amb la prehistòria i el patrimoni ,de les quals són usuaris/es molts escolars durant el curs escolar gràcies al Camp d’Aprenentatge de La Noguera.

Aquests tipus d’actes vandàlics en un equipament cultural, com el Parc Arqueològic, comportant un greu deteriorament de les instal·lacions i demostren un enorme incivisme i un nul respecte pel patrimoni cultural que existeix a la  Noguera.

Per part de la entitat ja s’ha informat a les autoritats corresponents per denunciar aquests fets.

Infolleida