Denuncien una agressió LGTBI-fòbica el cap de setmana a Artesa de Segre

20/10/2023

L’any passat, els Mossos van registrar onze denúncies per LGT BI-fòbia a Lleida, el doble que el 2021

L’ajuntament d’Artesa de Segre va publicar aquest dimecres un comunicat de condemna i rebuig d’una agressió LGTBI- fòbica que va patir una veïna del municipi el cap de setmana passat. Fonts municipals van assenyalar que la víctima va patir una agressió i insults, ja que diversos joves li van tirar una pedra, i els fets es van posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra. El consistori va voler mostrar el seu total suport i acompanyament a la víctima i a la seua família, que van mostrar el seu agraïment a l’agent municipal Sabah “per la seua preocupació i implicació”. 

En el comunicat, van assenyalar que “creiem que aquests fets són intolerables i d’extrema gravetat i no tenen cabuda en el nostre municipi i en la societat en general”. Així mateix, va afegir que “la voluntat de l’ajuntament d’Artesa deSegre és la de promoure un model de convivència basat en la llibertat, el respecte, la diversitat i la tolerància”. Així mateix, el consistori va lamentar “els fets ocorreguts” i va demanar a la ciutadania que “davant d’aquest tipus d’actes es faci la pertinent denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i es posi en contacte amb la nostra agent municipal”. 

L’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós, va assenyalar que van fer públic el comunicat amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania en el rebuig d’aquest tipus d’agressions i per mostrar “tot el nostre suport” a la persona afectada i a la seua família “en tot el que necessitin”. 

L’any passat, els Mossos van registrar 11 denúncies a les comarques lleidatanes per delictes d’odi per LTGBI-fòbia, el doble que un any abans, quan se’n van comptabilitzar cinc.

SEGRE.COM