Diferents espectacles musicals en el marc de ll'Encontats

13/06/2022

La setena edició de l’Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat de Balaguer està programada del 15 al 19 de juny, i inclou la segona Jornada Professional d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer.

En el marc d’aquests dos esdeveniments s’han organitzat diferents espectacles musicals:

 

- dissabte 18 de juny a les 22:00h. a l’església de Sant Josep, podreu gaudir de l’espectacle “Quema la memoria” de  Paula Bonet i The New Raemon.

“Quema la memoria” és la taca, la música i la paraula d’un diàleg que ens recorda que res és per sempre. Un cubell d’aigua tèrbola i esquinçalls de paper mullat de pintura fresca són el bodegó que resta quan acaba l’espectacle. Tota una experiència multisensorial que a través de la música i la paraula enlluernen la foscor que coneixem i no esquivem perquè volem abraçar la llum. Les imatges muten de la mateixa manera que ho fa la veu. Ramón Rodríguez torna a demostrar que és un virtuós de la paraula. Paula Bonet es consolida com a artista i una de les millors pintores del món.

“Quema la memoria” sorgeix del llibre homònim que van publicar Ramón Rodríguez i Paula Bonet l’any 2017 (Lunwerg editorial) amb motiu de la celebració dels deu anys de carrera de Ramon Rodríguez amb el projecte The New Raemon. El preu de l’entrada és de 10 € i es poden comprar a entrades.balaguer.cat

 

- diumenge 19 de juny a ¾ de 2 del migdia a la plaça Mercadal, podreu gaudir del concert-vermut “Projecte Amàlia” amb Xavi Monge al piano, Javier Reyes al violí i la veu de Carolina Blàvia.

L’any 2020, centenari del naixement de Amália Rodríguez, la representant del Fado Portuguès per excel·lència, Carolina Blàvia, presentà un espectable d’homenatge a la Fadista portuguesa. Al projecte hi participen Xavier Monge al piano i F.Javier Reyes al violí que han adaptat als seus instruments els temes nous del repertori.

En l’espectacle es combinen fados tradicionals i fado “canção” popularitzats per Amàlia i també, alguns temes propis del darrer treball, els d’inspiració més fadista, de Carolina Blàvia.

 

- com a cloenda d’aquesta gran festa familiar al voltant del món dels contes, el mateix dia 19 a 2/4 de 8 del vespre, tindrem el concert «Quadern de Bitàcola»  a càrrec de Reggae per Xics- The Penguins.

A bord del Calipso, en record del gran oceanògraf Jaques-Yves Cousteau, The Penguins ens conviden a viure tot un seguit d'aventures extraordinàries, on descobrirem la fauna i flora oceànica, i també les conseqüències medi ambientals de viure en una societat productiva, encara incapaç de gestionar els seus residus.

Per sobre de tot, però, l'emoció d'una inoblidable experiència col·lectiva, amb la companyonia i l'amistat com a teló de fons, tan necessàries per arribar a bon port després d'aquesta llarga travessia a bord d'un vell vaixell, que tot i un xic atrotinat, encara és capaç de solcar mars, superar tempestes, esculls i onades gegants.

Infolleida