El cicle ‘Musica sota les estrelles’ proposa set concerts de petit format de juny a novembre al Parc Astronòmic del Montsec

16/05/2018

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació del cicle ‘Música sota les estrelles 2018’, que programarà set concerts de juny a novembre al Parc Astronòmic del Montsec, a Àger, i al qual es preveu que assisteixin més de 1.000 persones.

La presentació ha comptat amb la presència del diputat Eloi Bergós; de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell; d’Eduard Estivill, membre del grup musical Falsterbo; de Salvador Ribas, director científic del Parc Astronòmic Montsec i Josep Vilajoliu; responsable de la gestió del Parc Astronòmic Montsec.

En la seva intervenció, Eloi Bergós ha destacat “la importància del Centre d’Observació de l’Univers i el Parc Astronòmic del Montsec, per donar suport a aquest espai del Montsec tant important de la Noguera i de tot el territori de Lleida”.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha explicat que “és un orgull el fet de que aquests cicles de música ja són un referent cultural a nivell de Catalunya i sobretot el fet de poder unir la ciència amb la cultura fent territori”.

Per la seva banda, Salvador Ribas, agraeix el suport de la Diputació en aquesta iniciativa i comenta que han anat creixent amb quantitat de concerts consolidats i també a nivell de cartell i dels músics de renom que venen aquest any al novè cicle de Música Sota les Estrelles.

Aquesta nova edició manté l’estructura de concerts de petit format amb un aforament de només 68 seients sota l’organització del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Tots els concerts seran nocturns, tindran una durada d’uns 45 minuts i es podran veure per 15 euros,  un preu que també inclou l’observació al Parc de Telescopis. Les entrades es poden adquirir a www.parcastronomic.cat.

Pel que fa al cartell, es manté l’aposta de l’any passat per la varietat d’estils (pop, folk, jazz, cançó d’autor) i per donar cabuda a grups musicals punters en l’escena catalana i també de la música independent, amb formacions i cantautors consagrats a la vora d’altres emergents. Aquest fet ha propiciat que en els darrers anys el cicle s’hagi consolidat dins l’oferta cultural de Catalunya, on ha esdevingut un projecte únic per aquestes particularitats.

Així, el cicle es posarà en marxa el 9 de juny amb Joan Masdéu i el seu ‘L’ordre dels planetes’. El seguiran Falsterbo amb ’50 anys i una nit amiga’ (7 de juliol), Xavier Pié & MACC amb ‘Connexions’ (4 d’agost), Núria Graham amb ‘Could Fifteen’ (8 de setembre), Jordi Montáñez amb ‘La Lluna plena, aquest foc’ (13 d’octubre), Marcel Lázara i Júlia Arrey amb ‘Dormirem sota les estrelles d’umbú’ (27 d’octubre), per acabar el 24 de novembre amb El Petit de Cal Erill i ‘Tants i tants planetes com hi ha al cel...’. L’actuació de Jordi Montáñez tindrà lloc en el marc del IV Festival d’Astronomia del Montsec.

Infolleida