El Club de Lectura de la biblioteca d'Artesa de Segre va al Gran Teatre del Liceu

18/12/2018

La biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre ha participat per primera vegada en el programa LiceuBIB, el projecte que porta el món de l'òpera a les biblioteques públiques.

El dissabte 15 de desembre membres del Club de Lectura de la Biblioteca han anat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a veure l’òpera L’Italiana  in Algeri de Rossini, 39 persones en total entre membres del Club i acompanyants.

El participants prèviament van llegir un llibre ambientat en el Liceu, “Les veus del Liceu” de Xulio Ricardo Trigo, i el passat 5 de desembre, a la mateixa biblioteca, en Pol Avinyó, historiador i coordinador al territori del Gran Teatre del Liceu, va impartir una conferència per contextualitzar l’Òpera L’italiana in Algeri. La seva xerrada va 
repassar l’argument i va donar algunes claus per poder-la gaudir plenament.

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu col•laboren per a la difusió i promoció de la cultura operística, oferint una proposta i recursos adreçada als clubs que tenen lloc a les biblioteques públiques de tot el territori català. Les biblioteques participants a LiceuBIB reben de part 
del Servei de Biblioteques els lots de llibres i audiovisuals per als clubs, seleccions de recursos d'utilitat i un reforç de les seves col•leccions d'òpera. Per la seva banda, el Liceu els proporciona una conferència d’introducció a cada obra operística i ofereix avantatges per assistir a les representacions de les òperes.
Infolleida