El grup de pop d’autor Círculo de Borneo publica el primer videoclip del seu nou àlbum ‘Hombre madre’

17/12/2020

Divendres, 18 de desembre, la formació lleidatana presentarà mitjançant els seus canals oficials a Youtube, Instagram, Facebook i Twitter el seu primer videoclip corresponent al segon disc ‘Hombre madre’

Alma enamorada” és una cançó a piano i veu que vol obrir-se pas entre la commoció i la complexitat del context actual. Un cant a la simplicitat en què les imatges abrigallen una cançó que respira tendresa, esperança i optimisme per tal de seguir caminant pel llindar de l’abisme.

El videoclip fou enregistrat a Balaguer i va comptar amb la participació de les ballarines Gina Castro i Vinyet Miró, que pertanyen a la companyia ‘La Xemeneia’, dirigida pel coreògraf i ballarí Albert Bonet. Així mateix, l’equip de producció va ser encapçalat per Ivan Luengo i Jessica Hernández.

‘Hombre madre’ esdevé un abans i un després en la trajectòria de Círculo de Borneo. Aquest LP amplifica el camí personal i singular d’entendre, interpretar i transmetre la música de la banda. L’evolució creativa i artística ha fet viatjar al grup a través de textures ben diverses i paisatges acústics en què s’han desenvolupat 10 temes d’estils musicals diversos (rock, latin, reggae, pop, melòdic...) interpretats per un conjunt de músics clàssics (piano, violí, cello, flauta, percussió i veu).

Al voltant de Círculo de Borneo​

Círculo de Borneo (CDB) es un projecte encapçalat per Josep M. Porté (pianista i compositor) i Juan Magrí (cantant i lletrista).

En els 10 anys de trajectòria la formació lleidatana-oscenca ha publicat 2 EP i 2 LP: ‘Bailo en el trapecio’ (2010) va ser el punt inicial en què van fonamentar-se les bases evolutives del projecte que s’inicià amb una formació elèctrica (pop-rock). Dos anys més tard, va publicar-se un nou EP, ‘Desayuno con los ángeles’, produït y enregistrat a Cadis per Marko Katier. L’any 2015 va arribar el primer LP de Círculo de Borneo suposant un pas més enllà en relació al concepte de música d’autor i el propi concepte com a banda. Deu temes pop interpretats per una orquestra de cambra. Deu peces de música clàssica interpretades per un cantant pop. Deu lletres que podrien ser poesia. Deu cançons que podrien considerar-se aplegades una obra clàssica. Finalment, la formació decideix afegir percussió a les seves noves composicions i neix ‘Hombre madre’, disc enregistrat a Lleida sota la producció d’Antoni Tolmos i publicat l’any 2020.

Infolleida