El grup de pop d’autor Círculo de Borneo publica el videoclip ‘Contradicción, Parte II’ del seu nou àlbum ‘Hombre madre’

16/07/2021

Aquest divendres, 16 de juliol, la formació lleidatana-oscenca publica mitjançant els seus canals oficials a Youtube, Instagram, Facebook i Twitter un nou videoclip corresponent al segon disc ‘Hombre madre’ (2020).

 

Aquest nou àlbum -produït per Antoni Tolmos- marca un abans i un després en la trajectòria de la banda que estrena formació i en què hi destaquen diversos estils musicals interpretats per una formació clàssica.

 

“Contradicción, Parte II” és una cançó instrumental que s’obre pas entre la commoció i la complexitat del context actual. En aquesta s’ha volgut reflectir la lluita entre la raó i la bogeria; el desig i l’abatiment, el cos i l’ànima. Espais que cerquen un equilibri constant i que conviuen en cada ésser:

https://www.youtube.com/watch?v=fzD88H-ulzU

El videoclip, dirigit per Ivan Luengo y Jessica Hernández, ha estat enregistrat en diversos espais naturals: Aitona (Lleida), Llançà (Girona), Els Monegros. Vall d’Isàbena i Finestres (Osca).

‘Hombre madre’ esdevé un abans i un després en la trajectòria de Círculo de Borneo. Aquest LP amplifica el camí personal i singular d’entendre, interpretar i transmetre la música de la banda. L’evolució creativa i artística ha fet viatjar al grup a través de textures ben diverses i paisatges acústics en què s’han desenvolupat 10 temes d’estils musicals diversos (rock, latin, reggae, pop, melòdic...) interpretats per un conjunt de músics clàssics (piano, violí, cello, flauta, percussió i veu).

Al voltant de Círculo de Borneo​

Círculo de Borneo (CDB) es un projecte encapçalat per Josep M. Porté (pianista i compositor) i Juan Magrí (cantant i lletrista).

En els 10 anys de trajectòria, la formació ha publicat 2 EP i 2 LP: ‘Bailo en el trapecio’ (2010) va ser el punt inicial en què van fonamentar-se les bases evolutives del projecte que s’inicià amb una formació elèctrica (pop-rock). Dos anys més tard, va publicar-se un nou EP, ‘Desayuno con los ángeles’, produït y enregistrat a Cadis per Marko Katier. L’any 2015 va arribar el primer LP de Círculo de Borneo anomenat ‘El incansable finalista’, disc que va suposar un pas més enllà en relació al concepte de música d’autor i el propi concepte com a banda. Deu temes pop interpretats per una orquestra de cambra. Deu peces de música clàssica interpretades per un cantant pop. Deu lletres que podrien ser poesia. Deu cançons que podrien considerar-se aplegades una obra clàssica. Finalment, la formació decideix afegir percussió a les seves noves composicions i neix ‘Hombre madre’, disc enregistrat a Lleida sota la producció d’Antoni Tolmos i publicat l’any 2020.

Infolleida