El mercat del conte infantil de Balaguer, l'Econtats, el proper 15 d'Abril 

17/03/2018

La tercera edició de l’ENCONTATS, el Mercat del Conte Infantil de Balaguer tindrà lloc el proper diumenge dia 15 d’abril a partir de 2/4 d’11 del matí al Centre Històric,  concretament a la zona del Viver d’Empreses (CEI), a la plaça del Pou i el Casal Lapallavacara.

En aquesta tercera edició s’ampliarà els dies de celebració de l’Encontats, afegint-ne alguns canvis respecte les edicions anteriors. En primer lloc la jornada professional adreçada al col·lectiu de bibliotecaris de la demarcació de Lleida, tindrà lloc el dimecres dia 11 d’abril a partir de les 10 del matí. Les biblioteques tenen una part molt important en la promoció de la lectura i, per tant, l’ENCONTATS 2018 també les ha tingut en compte en la seva programació. A banda de poder comprar les darreres novetats publicades en l’àmbit infantil i juvenil el mateix dia 15, a la jornada professional del dia 11, la sessió de formació anirà a càrrec de Marta Roig “El laboratori dels laboratoris”.

En segon lloc, el dissabte dia 14 serà el dia dels il·lustradors. En els contes, la il·lustració hi té un paper importantíssim i a l’ENCONTATS 2018 s’hi veurà reflectit. La tarda del dissabte dia 14 es dedicarà als il·lustradors per donar visibilitat a aquest col·lectiu. L’activitat comptarà amb un grup d’il·lustradors encapçalats pel padrí d’aquesta edició, l’il·lustrador FRANCESC INFANTE, que realitzaran tallers adreçats als infants i joves, on els hi explicaran les seves tècniques a l’hora de dibuixar.

El diumenge dia 15 és el dia per a les famílies amb contacontes, tallers, jocs, espectacles… tot un seguit d’activitats per a gaudir en família del món dels contes i tot el que els envolta.

L’ENCONTATS 2018 hi continua participant altres àrees de l’ajuntament de Balaguer, com són el Museu de la Noguera, el Casal Lapallavacara, Ràdio Balaguer, La Xemeneia Espai de Dansa, Moviment i Creació, i el mateix Viver d’Empreses, a més dels voluntaris dels clubs de lectura de la biblioteca.

En aquesta edició es redistribuirà els espais per tal de millorar les diferents activitats que s’hi proposen. Així, aquest any, l’espai de contacontes per a nadons es trasllada a la sala polivalent del Viver d’Empreses, la zona de tallers de manualitats a la plaça del CEI perquè tot estigui a la vista dels visitants i sigui més fàcil participar a les diferents activitats, el taller de maquillatge estarà integrat amb les parades de llibreters i editors per potenciar la circulació entre les parades, s’habilitarà un espai de bar-restaurant davant mateix del CEI perquè qui vulgui menjar dins la mateixa àrea on té lloc l’ENCONTATS, ho pugui fer.

Pel que fa als concursos relacionats amb l’ENCONTATS, es continua amb els convocats en anys anteriors: el III Certamen de narrativa breu adreçat a joves, el II Concurs de Fotoreclams de contes per a les escoles del municipi i el III Concurs d’Instagram.

pel que fa als artistes participants en aquesta tercera edició, que explicaran al gran públic les mil i una històries, aquest any hi participaran els Traüt Companyia d’Espectacles amb l’espectacle inaugural, i també amb la presència de Vadecontes, Fes-t’ho com vulguis i Roser Ros de Tantàgora Serveis Culturals. Els contacontes per a nadons aniran a càrrec d’Umpalumpa i Mon Mas i la cloenda serà a càrrec d’El Replà Produccions amb l’espectacle “Ai rateta, rateta”.

També hi haurà tallers de tota mena (un a càrrec de la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer), parades d’artesans, editors i llibreters, jocs per a totes les edats, exposicions, la presentació del llibre de l’Encontats 2017 i més activitats per gaudir en família del MERCAT DEL CONTE INFANTIL de BALAGUER, una jornada lúdica i participativa al voltant del món dels contes, que dóna el tret de sortida de la setmana cultural de Sant Jordi a la capital de la Noguera, el SANT JORDI ENAMORA 2018.
Infolleida