El Monestir de les Avellanes acull la I Jornada d’estudi sobre els Goigs

08/06/2018

Un congrés especialitzat sobre els goigs, organitzat en motiu del Dia Internacional dels Arxius i del 10è aniversari de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes

El dissabte 9 de juny de 2018 el Monestir de les Avellanes acollirà la I Jornada d’estudi sobre els Goigs, amb el títol “El Goig, molt més que un document”

 

La I Jornada d’estudi sobre els Goigs s’organitza en motiu del Dia Internacional dels Arxius (9 de juny) i per celebrar el 10è aniversari de l’arribada de l’Arxiu Gavín. Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya, al Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer). Un dels fons documentals més destacats d’aquest arxiu és precisament la col·lecció de goigs, formada per més de 24.000 documents.

 

Aquesta jornada pretén obrir una reflexió sobre els goigs com a document polièdric que conté en si mateix diversos valors, funcions i usos, en el sí de la cultura popular i religiosa de Catalunya. En aquesta primera jornada es parlarà del goigs des del punt de vista de disseny gràfic, des de la cultura religiosa, des de l’antropologia i finalment també des de la vessant musical.

 

Les ponències es complementaran amb activitats com l’exposició de l’última col·lecció de goigs impresos a les Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida, es presentarà una nova edició del Goig del Sant Cap (fundador del Monestir de les Avellanes), es farà la visita guiada a l’Arxiu Gavín i finalment el Cor de Cambra Absis realitzarà una interpretació musical per comprendre l’evolució musical del goigs des de l’edat mitjana fins als nostres dies.

 

La I Jornada d’estudis sobre els Goigs és organitzada per l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes, l’Arxiu Gavín i els Amics dels Goigs.

 

Recordem també que el mateix dia a les 19:00 hores, hi haurà també el concert al pati de l’abat, amb el grup d’acordionistes de la Ribagorça “Ribatònics”, actuació que forma part del VI Cicle de Concerts “Música & Patrimoni” del Monestir de les Avellanes i Os de Balaguer.

Infolleida