El Museu de la Noguera celebrarà aquest any la Nit dels Museus el dia 15 de maig amb “Secrets de cambra del Comtat d'Urgell”

12/05/2021

L'activitat comptarà amb l'acompanyament de la Maria Caterina Bullfarines i la música de Rossich & Rosanes i hi hauran tres sessions a les 18h, 19 i 20 h

Els museus de Balaguer se sumen un any més a la Nit dels museus. El Museu de la Noguera organitza una visita guiada temàtica sota el títol: "Els secrets de cambra del Comtat d'Urgell". Degut a les restriccions per la crisi sanitària l'activitat es durà a terme durant la tarda del dissabte 15 de maig en tres passis diferents, a les 18, 19, 20 h, per donar cabuda a tothom qui ho desitgi.

 

La visita la faran les conservadores del Museu que conduiran els assistents a través dels objectes de la sala permanent fins a les històries i anècdotes que es coneixen sobre amor i sexe ''els secrets d'alcova'' a la cort comtal d'Urgell.  L'explicació l'enriquirà Maria Caterina Bullfarines, dama de la cort de la comtessa Margarida de Montferrat, que convidarà a l'audició  d'unes peces musicals d'època interpretades pel duet Rossich & Rosanes.

 

Per participar en aquesta activitat caldrà inscripció prèvia a [email protected] o al telèfon 973 44 51 94

 

D'altra banda, pel que fa al Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, aquest any sota el lema "El futur dels museus: recuperar i reimaginar", des de la Generalitat es volen promoure activitats adreçades a la gent gran, un dels col·lectius que més ha patit la crisi sanitària.

A Balaguer s'han previst visites exclusives per a la gent gran a l'exposició que actualment es pot veure al Museu sobre el pintor Marcel·lí Bergé Palou

 

També aquest any, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, a Balaguer hi haurà jornada de portes obertes i, per tant, amb entrada gratuïta, al  Museu de la Noguera del 15 al 18 de maig i al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre els dies 15, 16 i 18.

Entrada gratuïta al Museu de la Noguera de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Visita guiada i taller de recerca d'or gratuït a les 11 h, 12 h i 13 h (amb reserva prèvia)

Infolleida