El Parc Astronòmic del Montsec obre avui el setè Festival d'Astronomia

08/10/2021

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) inaugura avui la setena edició del Festival d’Astronomia del Montsec amb quatre visites guiades –una en horari diürn i tres de nocturnes–, que inclouen una sessió especial de planetari. El certamen, que es prolongarà fins dimarts que ve coincidint amb el pont del Pilar, inclou una vintena de propostes per a totes les edats –com tallers, concerts, visites i conferències– i està dedicat a la divulgació científica i a la promoció del Montsec com a destinació d’astroturisme.

D’entre les activitats previstes destaquen els tallers d’experiments a càrrec de Dani Jiménez, les diferents visites per les instal·lacions del PAM i el concerts de Joan Masdéu –que demà presentarà el seu àlbum recopilatori de la banda Whiskyn’s, que va liderar durant disset anys– en una actuació amb entrades esgotades inclosa al cicle Música Sota les Estrelles. També hi actuarà la pianista Laura Andrés, que dilluns posarà el colofó a la penúltima jornada del cicle amb un recital que inclourà una sessió d’observació al Parc dels Telescopis del PAM.

El director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador Ribas, preveia ahir una bona acollida del certamen, ja que les entrades per a la majoria de visites nocturnes i les actuacions musicals s’han esgotat. Malgrat les limitacions pròpies de la pandèmia, Ribas es va mostrar “il·lusionat” amb la recuperació del festival després de l’aturada de l’any passat. Entre les novetats, va destacar la visita a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger i la caminada geològica Mart i la Lluna a Àger, “propostes per consolidar la vinculació del PAM amb el territori”.

SEGRE.COM