El sector de les instal·lacions participatives d'autor proposa a les administracions protocols segurs per tornar a fer arts de carrer durant la desescalada

25/05/2020

Una dotzena de companyies catalanes defensen la necessitat de continuar fent la seva aportació artística a través del llenguatge del joc i l'experiència del públic

Una dotzena de companyies catalanes d'instal·lacions participatives d'autor han treballat en uns protocols de seguretat sanitària aplicables a les seves actuacions als carrers per tal de poder-les portar a terme en les diferents fases de la desescalada que planteja el govern. Aquesta proposta s'ha dut a terme sota el paraigua de diferents associacions professionals de les arts escèniques, tant de l'estat com catalanes.


Les companyies demanen a les administracions, tant a la Generalitat com al govern espanyol, que aprovin aquests protocols per tal d'oferir la seguretat necessària al públic i també a festivals i ajuntaments a l'hora de contractar aquest tipus de propostes artístiques de carrer.

Les instal·lacions participatives d'autor són un tipus de propostes d'arts de carrer nsòlites especialment valorades a escala internacional i que es creen sobretot a Catalunya. Fa tres dècades que diferents companyies han anat desenvolupant aquest format creatiu que aposta pel joc i la interactivitat amb el públic com a tècnica expressiva amb la intenció d'explicar històries.

Les companyies d'instal·lacions reivindiquen la possibilitat de fer la seva feina en la desescalada perquè ofereixen activitats artístiques al carrer en les quals poden controlar aforaments, distàncies i higiene alhora que cuiden la salut emocional del públic, especialment del familiar.
Infolleida