El Teatre de Balaguer presenta la seva temporada de tardor més multidisciplinar

06/10/2020

'Per fi sol', 'After the party', 'El gallardo español' o el concert 'Ovidi 25' algunes de les propostes d’aquest hivern

Per fi sol, El pare de la núvia i El gallardo español són les tres obres de gran format del cicle de tardor al Teatre Municipal de Balaguer. Així s'ha explicat aquest dilluns al matí durant l'acte de presentació de la nova temporada que, a diferència d'altres temporades, no inclou la programació d'hivern sinó que a causa de la covid-19, només inclou la de tardor.

 

El paer de Cultura, Arnau Torrente, ha explicat que aquest any s'ha decidit presentar només la temporada de tardor per les circumstàncies actuals que poden portar a haver de fer algun canvi a la temporada d'hivern. Sobre la temporada ha explicat que s'ha apostat per una temporada variada amb dansa, teatre i circ, on destaquen dues obres ajornades des de la temporada passada. A banda, també s'inclou el cicle A Escena, amb espectacles de petit format en què actors i espectadors comparteixen escenari i les propostes del qual Torrente ha definit com 'més arriscades'.

 

'Per fi sol' es podrà veure el 7 de novembre i 'El pare de la núvia' el dia 10, totes dies en el marc de les Festes del Sant Crist d'aquest 2020, mentre que 'El gallardo español' està prevista pel 13 de desembre.

 

El cicle de tardor també inclou espectacles de música, dansa i circ i el cicle 'A escena', en què artistes i públic comparteixen escenari. Aquest inclou tres propostes: 'After the party', de Thomas Noone el dia 16 d'octubre; 'Dame du cirque', de Troposfera XYZ el dia 20 de novembre; i 'Estanyes relacions', de la companyia Frec a frec el 4 de desembre.

 

El cicle començarà aquest diumenge 11 d'octubre amb l'espectacle 'Acrobàcies sonores', un espectacle creat per la complicitat de 4 mans i 20 dits que es mouen hipnòticament transformant l'atmosfera i fent viatjar l’espectador allà on la seva imaginació el vulgui portar. Es tracta d'un espectacle organitzat per l'Associació Grup d'Art 4 de Balaguer. L'espectacle es podrà veure a les 18 h i l'entrada serà un donatiu de 5 euros.

 

Pel que fa a espectacles musicals, destaca "Tribut a Ovidi Monllor" el dia 29 de novembre, l'espectacle de música infantil "Xiula", que també tindrà lloc en el marc de la Festa Major de Balaguer, i també hi ha l'obra de teatre musical "Al sud del Paral·lel", una comèdia musical basada en la trajectòria de Carlos Gramaje, un dels actors més representatius de la història del Teatre musical a Catalunya per la seva trajectòria amb Dagoll Dagom.

 

A conseqüència de la COVID-19, en aquest cicle de tardor no hi haurà abonaments.

 

El paer de Cultura, Arnau Torrente, ha explicat que a causa de la possibilitat d'anular obres per canvis en la situació de la pandèmia s'ha decidit no oferir abonaments, per evitar posteriors problemes amb devolucions. Així i tot, els abonats de temporades anteriors disposaran d'un descompte del 10% en l'adquisició de les entrades als diferents espectacles, unes entrades que es posaran a la venda a partir del dimarts dia 13 d'octubre.

 

A conseqüència de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV2, el Teatre Municipal de Balaguer garantirà les condicions de seguretat i salut a totes les activitats programades, tot adoptant les mesures preventives necessàries per evitar qualsevol risc de contagi de la Covid-19. a les instal·lacions del Teatre de Balaguer.

 

Entre les mesures que s'adoptaran hi ha, per exemple, que el personal del Teatre prendrà la temperatura a tota persona que accedeixi a l’equipament, l'entrada i la sortida del públic es farà de manera esglaonada, per tal d’evitar les aglomeracions, serà necessari que tots els espectadors que accedeixin al Teatre es desinfectin les mans amb la solució hidroalcohòlica i també serà obligatori de la mascareta.

 

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha recordat que la cultura és segura i que la gent ha de confiar de les normes de seguretat que s'aplicaran i que portaran a una reducció a 400 persones la capacitat del teatre en els espectacles de gran format, una reducció que també s'aplicarà proporcionalment al cicle A Escena. Vidal ha recordat que l'oferta d'espectacles és molt variada i ha convidat a la gent a assistir al teatre per tirar endavant el país i la cultura. 

 

Infolleida