Els abusos als infants a l'obra de teatre "Pruna", divendres 19 de novembre al Teatre de Balaguer 

17/11/2021

El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari aquest divendres 19 de novembre de la representació de l'obra PRUNA, dins del cicle “aEscena”. Una obra escrita per Queralt Riera, a partir d’una idea de Laura Calvet, que va rebre el Premi Adrià Gual de Teatre l’any 2019, a més d’haver estat nominada recentment als Premis Butaca a millor espectacle de petit format i a la millor direcció.

Pruna és un espectacle del Col·lectiu Nins, i és fruit d’una recerca de materials sobre el tema dels abusos infantils. Vivim d’esquena a una realitat que afecta un de cada cinc infants. I per aquest motiu es representa l’obra Pruna la vigília del Dia Universal sobre els Drets dels Infants (20/11), per sensibilitzar a la població i augmentar el compromís envers el bon tracte als infants. A la funció d’aquest divendres hi assistiran membres de l’ACIM (Associació Catalana per la Infància Maltractada).

La Pruna és una nena violada. El públic l’acompanyarà en dos moments importants en la seva vida: de petita i d’adulta. Una obra crua i poètica amb un muntatge, música i escenografia que es desenvolupa entre el món real i un univers poètic. No busca cercar el realisme, però aborda el tema dels abusos infantils d’una manera nova i veraç.

El públic en aquesta obra, i en totes les del cicle ‘aEscena’, comparteixen escenari amb els actors i les actrius. D’aquesta manera s’aconsegueix una interrelació més propera i el públic entra més en la pell dels personatges i en la proposta escènica que es planteja.

La representació començarà a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Municipal de Balaguer. La capacitat de l’espai està limitat a 100 espectadors. El preu és de 5 € i les entrades es poden comprar al web entradesteatre.balaguer.cat.

 

 

 

Una vegada acabada la representació de Pruna, hi haurà un col·loqui entre l’equip artístic i el públic assistent. A més, com a complement del tema dels abusos a la infància, la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer acull una exposició on es troben tots els documents (tríptics, llibres, contes, DVDs...) que parlen sobre el tema. 

 

Infolleida