Els Ajuntaments de Balaguer i Os de Balaguer signen un conveni de suport i assessorament per als equipaments patrimonials d’Os, a través del Museu de la Noguera

22/03/2019

Els Ajuntaments de Balaguer i Os de Balaguer han signat aquest matí un conveni de suport i assessorament per als equipaments patrimonials d’Os, a través del Museu de la Noguera.

Aquesta institució treballa des de l’any passat amb el programa de Museu de Suport Territorial designat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els Museus de Suport Territorial, que són Museus acreditats del Sistema de Museus de Catalunya,  organitzen i articulen el patrimoni cultural  dels territoris que els hi  són afins. L’ordenació d’aquest patrimoni s’estableix a partir de convenis de col·laboració com el que s’ha signat aquest matí.

El Museu de la Noguera assessorarà doncs al municipi d’Os de Balaguer en la gestió de la Casa- Museu de Leandre Cristòfol,  el Castell d’Os de Balaguer i la Cova dels Vilars.

El conveni s’estableix per quatre anys prorrogables. El museu iniciarà els treballs amb la creació de material didàctic  per a la  Casa-Museu de Leandre Cristòfol.

El Museu de la Noguera té ja signats convenis de col·laboració amb  els Ajuntaments d’Artesa de Segre i Avellanes-Santa Linya, i en breu es materialitzarà també un conveni amb l’Ajuntament de Vilanova de Meià.  D’aquesta manera es donarà suport a sis equipaments patrimonials bàsics del territori:  l’Espai Transmissor del Túmul de Seró,  El Centre de Dinamització del patrimoni de Tartareu,  El Centre de Paleontologia de Vilanova de Meià,  i els tres equipaments ja esmentats d’Os de Balaguer.

Infolleida