Emprenedores del vi a la biblioteca d'Artesa de Segre

03/03/2020

El divendres 28 de febrer a la biblioteca Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre es va fer l'últim acte del mes de Biblioteques amb DO, un mes on les activitats de la biblioteca d'Artesa han girat al voltant del món del vi.

El divendres es va tancar amb l'activitat "Emprenedores del vi", les convidades Judit Sogas del celler Rubió de Sòls de Rubió de Baix, i Patrícia De Golferichs, de l'agència del món del vi, Comunicació Bilateral, van ser les encarregades de conduir la vetllada a través de les seves experiències personals.

En acabar es van lliurar els premis del 3r concurs de fotografies amb Do que organitza la biblioteca d'Artesa de Segre, el primer premi va ser per a l'Olga Mayora, el segon per a Benjamí Llobet i l'accèssit del segon premi per a Jordi Farré.

Cada any la biblioteca convida un celler de la zona d'Artesa de Segre, aquest any ha estat el celler Rubió de Sòls, un celler integrat al territori, des del cultiu de la vinya, l'elaboració del vi i la venda de proximitat. La vinya és tradicional, el cep en forma de vas acompanyat d’un pal de fusta, implica un treball artesanal. Al celler s’elabora el
raïm de la mateixa finca, amb el resultat d’un vi únic que dóna firma al projecte, i és la suma d’un saber fer personal amb elements innovadors. Projecte familiar de Vives i Sogas, el nom fa referència un poble mil·lenari de Rubió de Baix, dit popularment “Rubió de Sòls” i localitzat a la vall del Montsec de Rúbies, rodejat d’un paratge protegit d’alt valor paisatgístic.
Infolleida