En marxa el projecte “Territori de valor”

21/07/2017

El passat 1 de juliol, el Monestir de les Avellanes va acollir la primera acció del projecte Territori de Valor, per a la difusió i valorització dels recursos del patrimoni històric i cultural del territori Noguera- Segrià Nord. Aquest projecte està impulsat pel Consorci GAL Noguera-Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera, i està finançat en un 90% pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu d’Ajudes per al Desenvolupament Rural (FEADER).

 

Amb el projecte Territori de Valor s’aposta per la creació de sinergies entre els equipaments visitables i els productors agroalimentaris, el petit comerç i la població autòctona, entre la qual destaquen els col·lectius de dones i joves com a agents de difusió. Per a dur a terme la primera acció s’ha comptat amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Noguera, i s’ha organitzat una visita de joves de la comarca al Monestir de les Avellanes, en el marc del V Cicle de Concerts, Música i Patrimoni del qual el Monestir és el promotor. Els joves assistents van poder gaudir d’un concert del grup musical Walkin’ Roots i un tast de cervesa artesana de La Vella Caravana, organitzats pel mateix monestir, i d’una visita guiada gratuïta al Monestir, subvencionada pel projecte Territori de Valor.

 

La propera actuació del projecte serà la jornada “Com presentar productes agroalimentaris en equipaments visitables” del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP, el proper 31 de juliol a l’espai Orígens de Camarasa.

Infolleida