Èxit de les activitats del Centre d'Interpretació de l'Or

29/08/2019

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre ha penjat el cartell de “No hi ha places” per l’activitat “A l’estiu l’or el busquem al riu”, una proposta única, emocionant i molt divertida que convida al públic familiar a viure l’experiència dels autèntics buscadors d’or del Segre en un entorn incomparable.

 

L’activitat, que té una durada de dues hores, consta d’un taller d’iniciació a la recerca artesanal d’or amb l’àbac o batea a la llera del riu. Aquí, els nous buscadors d’or descobreixen la història de l'explotació d'aquest valuós metall al Segre, la seva procedència, els usos i propietats, i aprenen també la tècnica manual per poder-lo extreure fàcilment de l’arena.

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de l’àbac d’on es poden treure fàcilment i posar-les en un petit vial de plàstic que al final de l’activitat tothom s’emporta a casa com a premi a l’esforç i la feina feta.

 

 

Aquest final d’estiu, i davant la gran demanda de places, s’ha decidit ampliar els tallers als dies 4 i 7 de setembre, únics dies encara amb places disponibles. Per apuntar-se, només cal adreçar-se al telèfon 973 448 668, al correu electrònic [email protected] o bé consultar la pàgina web www.museucn.com.

Infolleida