Exposició per commemorar els cent anys d’excavacions de dinosaures a Catalunya

31/07/2017

El Centre de Dinamització de Tartareu acull durant tot el mes d’Agost l’exposició “Dinosaures de Catalunya: un segle de descobertes”. Aquesta commemora el centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya

En motiu del centenari de la primera troballa de restes de dinosaure a Catalunya, el Centre de Dinamització de Tartareu acull l’exposició itinerant “Dinosaures de Catalunya: un segle de descobertes” presentada a l’Ajuntament de Talarn, municipi on es van excavar les primeres restes d’un tiranosaure. La mostra posa de relleu el registre català en fòssils de dinosaures i recorre les principals fites científiques en aquests 100 anys.

La primera resta de dinosaure que es va trobar a Catalunya, un fèmur dret de tiranosaure, fou extreta gràcies a les obres de construcció d’una presa a Talarn, l’any 1916.

 

L’exposició, forma part de les activitats organitzades dins del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, que va néixer amb la voluntat d’implementar un model de desenvolupament i gestió de patrimoni geològic, paleontològic i miner d’aquesta zona.

Ariadna Sánchez