Exposició “Dues perspectives de la realitat” al Monestir de les Avellanes

15/06/2022

Josep Aguilar i Mariano Unzeta contrasten com representar el món que ens envolta a través de dues formes artístiques diferents

De l’11 de juny al 10 de juliol  podeu descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició “Dues perspectives de la realitat” dels artistes Josep Aguilar i Mariano Unzeta.

Per primera vegada a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes s’hi confronten dos artistes a la vegada. Aquests són Josep Aguilar i Mariano Unzeta. Ells han creat l’exposició “Dues perspectives de la realitat” amb la qual volen mostrar dos estils diferents de creació artística i de representació de la natura i la quotidianitat. Aguilar mostra el món amb un art d’expressió més primària, i Unzeta l’interpreta amb la finesa de l’aquarel·la.

Josep Aguilar, és un autodidacta i sempre ha tingut la inquietud de dibuixar i pintar. En les seves creacions però, es considera més un constructor que un pintor o dibuixant. Les seves obres estan basades en pintura a l’oli, sobre les quals hi fa representacions tridimensionals emprant elements de la natura reaprofitada, com pedres del riu Noguera Pallaresa, fustes i branques d’arbre, taps de suro, filferros, etc. Amb això recrea rerefons naturals sobre els que hi superposa cases o edificis rurals característics del Pallars o imaginaris.

Mariano Unzeta és aquarel·lista, tot i que no ha sigut la seva professió, s’ha format en acadèmies i escoles d’art. La llum, la transparència i la lleugeresa són pel Mariano unes de les virtuts de l’aquarel·la. Les obres que mostra al Monestir de les Avellanes evoquen estances, paisatges o senzillament objectes quotidians que ens envolten i petites imatges que deixen empremta en el nostre dia a dia.

 

Amb dues tècniques diferents i la versalitat i forma d’expressió de dos artistes “Dues perspectives de la realitat” pretén aconseguir moments oberts als sentits per captar realitats dins la realitat.

Infolleida