Finalitza el cicle Biblioteques amb DO

03/03/2018

Gran reserva d’òpera ha estat l’acte que ha tancat el mes de febrer on la biblioteca d’Artesa de Segre ha participat en el programa Biblioteques amb DO.

Una xerrada-audició-tast sobre l’òpera i el vi. Amb els brindis més festius —el de La traviata de Verdi, el de Marina d’Arrieta— i les àries més vinícoles del repertori: “Viva il buon vino” de Don Giovanni o “Beva con me” d’Otello.

 

A càrrec de David Puertas, músic i periodista, conferenciant empedreït i autor d’una dotzena de llibres sobre música, l’últim dels quals —100 coses que has de saber sobre l’òpera, escrit juntament amb Jaume Radigales.

 

La conferència va anar acompanyada d’un tast de vi, de la mà de Marta Porta,

un del Petit Baldomà i l’altre del Cristiari Alòs tots dos del celler Vall de Baldomà, celler convidat en aquesta edició de Biblioteques amb DO.

 

En el transcurs de l’acte es van lliuraran els premis del 1r concurs de Fotografies amb DO, el primer premi va ser per  Un vi per llegir o un llibre per degustar? de l’Olga Mayora i el segon premi Inviación de la Bregje van den Elshout.

 

Aquest és el quart any que la biblioteca d’Artesa de Segre participa en el projecte Biblioteques amb DO, en aquesta edició han participat prop de 400 persones de manera directa en els activitats que s’han programat, taller de treballs manuals, xerrada amb l’escriptora Empar Moliner, hora del conte i berenar amb pa, vi i sucre, visites al celler Vall de Baldomar, museu arqueològic i església de Baldomar, club de lectura i l’acte final Gran reserva d’òpera.

 

Biblioteques amb DO és una iniciativa promoguda pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que pretén dinamitzar aquests espais i donar a conèixer les DO a partir de la vinculació de dos pilars de la cultura catalana: els vins i la literatura. 

Infolleida