Gerard Cabestany i Neus Peiró, guanyadors de la Marató Terres de Lleida 

28/10/2019

La cita ha aplegat 200 participants entre totes les seves propostes, amb Òscar Monclús i Mireia Santesamasses com a vencedors en la distància de la Mitja Marató

Gerard Cabestany i Neus Peiró s’han proclamat avui guanyadors de la Marató Terres de Lleida (MTDL). La cita, que tenia com a centre d’operacions el Monestir de les Avellanes, ha aplegat 200 entre totes les seves propostes.

Els participants en la Marató han estat els primers en posar-se en marxa per afrontar els 43 kilòmetres de recorregut i 2.300 metres de desnivell positiu. El més ràpid en homes ha estat Gerard Cabestany (Esports Truga), amb un temps de 5.01.08, seguit de Jaume Casadevall (Tri +9 El Masnou), segon amb 5.06.10, i de l’independent Jordi Carrasco, tercer amb 5.06.25. En l’apartat femení, Neus Peiró (Pedala.cat) ha estat la més ràpida amb un crono de 6.25.57, pel davant d’Andrea Pérez (Ekke Trail Running), segona amb 7.00.14, i de la independent Andrea Roldán, tercera amb 7.28.50.

Més tard ha arrancat la Marxa de les Salines, un recorregut no competitiu fins a Vilanova de la Sal, les Salines i tornada cap a Vilanova i el monestir de les Avellanes, i finalment la Mitja Marató, amb 21 kilòmetres de trajecte i 1.000 metres de desnivell. En aquesta distància, el vencedor masculí ha estat Òscar Monclús (Pedala.cat) amb una registre de 2.19.15, pel davant d’Enric Caballé (Trail Roquetes), segon amb 2.19.15, i d’Alberto Blach (CC Saidí), tercer amb 2.40.08. En l’apartat femení, Mireia Santesamasses (CEM La Cameta Coixa) ha estat la millor amb una marca de 3.18.07, pel davant de la independent Anna Farrús, segona amb 3.38.23, i de Paula López (CE La Foradada), tercera amb 3.47.35.

Cal destacar que també s’ha celebrat la prova en una modalitat particular, transportant per parelles un pernil per tal de quedar-se’l, i en aquest cas els guanyadors han estat els germans Josep i Laura Pallejà.

Totes aquestes proves s’han iniciat des del claustre del Monestir de les Avellanes, i en acabar s’ha fet un dinar amenitzat pel DJ Victor Le Club, a més de l’entrega de trofeus.

També cal destacar que la MTDL ha tingut caràcter solidari, ja que els diners recollits  -2 euros de les inscripcions de cada participant de la mitja i la marató i la totalitat de la marxa- es destinaran a la investigació d’un malaltia de salut mental que s’anomena trastorn límit de la personalitat, un projecte dirigit pel doctor Josep Pifarré a través de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida) i que s’anomena ‘Afrontant el buit’. Aquesta iniciativa ajuda a tractar persones amb dificultats en regular les seves emocions i pensaments; conductes impulsives i a vegades imprudents, que poden incloure autolesions o intents de suïcidi, amb dificultat en mantenir comportaments estables i dirigits cap a metes vitals; o que estableixen relacions inestables amb la resta de persones.

Tots els participants han pogut gaudir de servei de guarda-roba i fisioteràpia, a més del dinar de dissabte.

Infolleida