Gran reserva d'òpera a la biblioteca d'Artesa de Segre

17/02/2018

La Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre acollirà, el proper divendres 23 de Febrer, a les 19:00 hores, una xerrada-audició-tast sobre l’òpera i el vi o, més aviat, sobre el vi a l’òpera. Amb els brindis més festius —el de La traviata de Verdi, el de Marina d’Arrieta— i les àries més vinícoles del repertori: “Viva il buon vino” de Don Giovanni o “Beva con me” d’Otello.

 

A càrrec de David Puertas, músic i periodista, conferenciant empedreït i autor d’una dotzena de llibres sobre música, l’últim dels quals —100 coses que has de saber sobre l’òpera, escrit juntament amb Jaume Radigales (director del programa Una nit a l’òpera de Catalunya Música)— ha tingut una gran acollida entre el públic entès i aficionat, però també entre aquells que mai no han anat a l’òpera!

 

La conferència tracta sobre el paper del vi al llarg de la història de l'òpera, des de l'inici (amb les òperes dedicades a Orfeu, adorador de Bacus per excel·lència) fins les òperes romàntiques (amb els brindis i el vi com a actor secundari). Tot plegat va acompanyat de fragments operístics en vídeo.

 

La xerrada anirà acompanyada d’un tast de vi del celler Vall de Baldomà de la mà de Marta Porta.

 

A més a més, en el transcurs de l’acte es lliuraran els premis del 1r concurs de Fotografies amb DO.

Infolleida