Graves, de Lara Almarcegui, a les instal·lacions de La Plana del Corb de Sorigué

19/02/2021

En el marc de l’acció duta a terme per Lara Almarcegui, que s’englova en l’exposició Graves, La Plana del Corb, el complex industrial de Sorigué, ha aturat, durant un dia, les seves operacions. L’aturada ha permès, als visitants, gaudir d’un espai ben diferent a l’habitual 

 

Quines possibilitats apareixen quan s’atura l'excavació d’una pedrera? O més concretament, què passa quan La Plana del Corb, el complex industrial de Sorigué, deté les seves operacions durant un dia? Aquestes són els preguntes a les que han volgut donar resposta amb l’acció que han dut a terme, en el marc de l’exposició Graves de Lara Almarcegui, en la que, per un dia, han aturat les màquines. Així doncs, els visitants han pogut contemplar aquest espai, habitualment sorollós i amb molt activitat, d’una manera ben diferent. 

 

L’acció duta a terme a Sorigué es complementa amb l’exposició Graves, que ofereix una perspectiva geològica de la zona de Lleida i la plana del riu Segre a través de la relació entre l’entorn construït i el cinturó muntanyós dels Pirineus. D’aquesta manera, l’exposició mostra les quantitats de roques i materials que constitueixen els Pirineus, uns resultats que s’han aconseguit amb la col·laboració de geòlegs a través d’una complexa sèrie de càlculs i modelats en 3D. 

Ariadna Sánchez