Inauguració de la primera edició del Forma. Espais d’Art Contemporani

30/09/2021

La ciutat de Balaguer acollirà el Forma. Espais d’Art Contemporani entre l’1 i el 24 d’octubre de 2021, que s’inaugura el dissabte dia 2 a les 11’30h.

A les 11h es convoca a tota la ciutadania al Casal Lapallavacara per realitzar una acció, que consistirà en traslladar una de les obres fins la seva ubicació final.

Seguidament hi haurà una xerrada a la plaça del Museu de la Noguera, a càrrec de diversos artistes del Forma.

D’altra banda, el dia 1 a les 19h es farà una visita a càrrec dels artistes, que s’iniciarà a la plaça Comtes d’Urgell, davant del museu.

 

Per aquesta primera edició s’han seleccionat un total de 10 projectes o intervencions artístiques, i una acció o performance. Els projectes seleccionats ja tenen una ubicació fixada, en la qual duran a terme la seva proposta d’acord amb l’espai. La majoria estaran ubicades al centre històric, a la façana del riu per la part nova de la ciutat, i en espais patrimonials, com l’església de Santa Maria o el claustre de Sant Domènec.

 

Paral·lelament a l’esdeveniment s’han organitzat un seguit d’activitats, entre les que destaquen la visita a Planta - Fundació Sorigué el dissabte 16 d’octubre, o una taula rodona amb ponents com Zaida Muxí o Martí Peran. Aquesta estarà moderada per en Jesús Navarro, director del Museu Morera de Lleida i girarà entorn als plantejaments conceptuals que han articulat el Forma d’enguany.

També es duran a terme activitats amb els centres educatius de la ciutat, als quals se’ls ha proposat realitzar un projecte artístic col·lectiu a partir d’una proposta educativa, que pretén atansar l’art contemporani als i les alumnes de la ciutat i fer-los partícips de l’esdeveniment.

 

D’altra banda, Forma. Espais d’Art Contemporani 2021 estarà apadrinat per l’artista càntabre Juan López, el qual durà a terme una intervenció a la ciutat que es donarà a conèixer més endavant.

 

 

Igualment, el dia 23 d’octubre es farà la presentació pública de l’obra escultòrica de l’artista balaguerí Josep Mateu en el seu nou emplaçament.

 

Infolleida