Joan Blau i Madamme Mustash presenten "Sola"

30/10/2020

Una cançó que explica com se sent una pastanaga en mig del camp obligada a romandre quieta i a veure passar els dies

Els cantautors Joan Blau i Madamme Mustash han publicat avui "Sola". la cançó explica com es sent una pastanaga sola en mig del camp, obligada a estar quieta i a veure passar els dies.

La situació que estem vivint actualment de confinament ens fa estar com una pastanaga plantada al mig del camp, sense poder-nos bellugar. El paral·lelisme de la cançó amb la situació de confinament ha estat casual i inesperat. Blau fa molt anys que utilitza aquesta cançó en els seus concerts en forma d'endevinalla, ja que en la cançó en cap moment explica que és una pastanaga qui esta relatant els seus sentiments de solitud. Joan premia a la persona del públic que encertava que és una pastanaga la protagonista de la cançó.

Perquè una pastanaga? Joan Blau és des de fa molts anys vegetarià i en el seu passat havia treballat de pagès, avui en dia segueix col·laborant amb entitats ecologistes. La pastanaga ha estat un simbol que ell ha agafat per rehivindicar la pagesia i el moviment ecologista.


Madamme Mustash és una cantautora empordanesa i bona amiga de Blau, es van conèixer gràcies a Rodautors i la fascinació de l'un per l'altre ha fet que acabessin col·laborant junts en aquesta cançó. L'energia i vitabilitat de Madamme es veu representada en les seves cançons i composicions, una veu natural amb molts registres, meravellosa.

"Sola" és el sisè single que ha publicat Blau en el seu repte personal de treure una cançó al mes. Totes aquestes cançons formaran part d'un nou disc que es presentarà al Setembre de 2021.

La portada ha estat realitzada per Lucas Baró o més conegut com a Comando Jaza. Joan Blau i Comando Jaza fa temps que treballen plegats, el traç senzill i fresc de Lucas va enamorar des de l'inici a Blau i ha fet que les samarretes que ara llueix en els concerts i que es poden trobar a la seva web han estat dissenyades per Comando Jaza.
 

L'enregistrament de "Sola" s'ha realitzat a Light Studio amb la producció de Luis Robisco, en l'enregistrament hi han participats els músics Luis Robsico a la guitarra, Jose Robisco al baix i Paquito Escudero a la bateria. El single ha estat mesclat i masteritzat per Paquito Escudero.

Infolleida