Joan Blau presenta "Saudade" un nou poema musicat

16/02/2023

Joan Blau presenta un nou senzill "Saudade", la lluita d'una persona contra el dolor i la tristesa. El tercer dels vuit poemes musicats que ha estat preparant aquest any 2022 i ens presenta. Vuit poemes musicats de vuit amics i amigues

Joan Blau presenta "Saudade" el tercer senzill del seu nou treball "a quatre", vuit poemes musicats de vuit amics i amigues. "Saudade" és una cançó que explica la lluita del dia a dia d'una persona contra el dolor i la tristesa.

El poema és obra de Valentina Botana, és una poeta Igualadina que gràcies a L'Univers Agatha una associació que treballava per donar visibilitat l'Autisme a través de la cultura i actes relacionats amb la poesia i la música. Valentina i Blau van estar col·laborant de manera activa també a l'associació Galàxia d'Igualada, el seu principal objectiu era la de donar visibilitat a poetes i poetesses, així com a cantautors i cantautores del territori.

Valentina Botana explica que "Saudade"  és un sentiment de nostàlgia, tristesa. Un mot portuguès que la fascina. Valentina pateix una malaltia reumàtica des de fa 23 anys que fa que el seu dia a dia sigui molt diferent al de la resta i que l'incapacita bastant sobretot quan pateix brots de dolor. Tal i com ella defineix, Saudade és la lluita d'una persona contra el dolor i la tristesa. Una persona que troba a faltar dansar, que en certs moments el seu cos plora de dolor i no pot dansar. La tristesa i el dolor tenen massa força, però la força de voluntat, valor i amor, fan que amb la seva força interior torni a dansar.

El videoclip de "Saudade" s'estrena avui en exclusiva a través de Viasona. El videoclip s'ha gravat amb la col·laboració del ballarí Óscar Planells i s'ha enregistrat al Parc de Pedralbes de Barcelona.

Blau presenta aquesta nova cançó gravada a Light Studios amb la producció de Luis Robisco, mesclada i masteritzada per Paquito Escudero. Composada durant el confinament i gravada el 4 de març de 2022. Blau segueix ampliant el seu repertori discogràfic demostrant un cop més el bon moment en el que es troba i les ganes de seguir creant noves cançons.
Infolleida