“Josep Carner-Ribalta: El somni que perdura” al Museu de la Noguera

10/11/2020

“Josep Carner-Ribalta: El somni que perdura”, mostra imatge inèdites, documents i objectes de la vida del balaguerí. L’exposició, inaugurada en el marc de les festes del Sant Crist, es podrà visitar al Museu de la Noguer fins el proper 28 de febrer 

El Museu de la Noguera acull l’exposició “Josep Carner-Ribalta: Un somni que perdura”, una col·lecció que repassa la vida del balaguerí, des de la seva relació amb Francesc Macià, fins a la seva feina com a guionista a Hollywood. 

La nova exposició mostra imatges inèdites, documents i objectes, així com una entrevista del polifacètic autor, polític i artista poc abans de morir.  

L’exposició s'estructura com un recorregut cronològic per la vida de l’autor, posant èmfasi en les seves facetes d’escriptura i pintura. La mostra, però, no deixa de banda la seva important figura en el món de la política, així com l’adolescència de Carner a Balaguer. 

En el marc de la inauguració d’aquesta nova exposició, s'ha presentat, també, el llibre de memòries de Josep Carner-Ribalta, “El campanar abandonat”, que compta amb Josep Vallverdú com a escriptor del pròleg. L’obra tracta d’un manuscrit referent a la vida de Carner a Balaguer, una vessant que ell no tracta en altres llibres autobiogràfics.

La nova mostra, una producció pròpia del Museu de la Noguera inaugurada en el marc de la Festa Major del Sant Crist, es podrà visitar fins el proper 28 de febrer. 

Ariadna Sánchez