La Baronia portarà als tribunals la declaració com a zona vulnerable

12/03/2020

L’alcalde de la Baronia de Rialb, Antoni Reig, va explicar ahir que estudien recórrer als tribunals si finalment l’Agència Catalana de l’Aigua declara aquest municipi com a zona vulnerable per nitrats, la qual cosa comportaria restriccions a la construcció i ampliació de granges.

En la mateixa línia, va explicar que planegen mobilitzacions al territori com tallar carreteres i que presentaran al·legacions a la nova declaració, que també preveu aplicar restriccions a Àger, Artesa de Segre, Vilanova de Meià, Castell de Mur, Os de Balaguer i Bellver de Cerdanya.

De la mateixa manera, tots aquests municipis també van anunciar que hi presentaran al·legacions i consideren que els arguments de l’ACA per declarar-los zones vulnerables són poc consistents i es basen en mostres poc representatives alhora que van lamentar la poca informació que se’ls ha donat sobre aquest tema. D’altra banda, tant Unió de Pagesos com JARC van assegurar que també hi presentaran al·legacions i van lamentar que les zones vulnerables es determinin únicament a partir de l’activitat del sector agrícola i ramader i no es tinguin en compte els nitrats d’origen mineral i humà, fet que criminalitza el sector.
SEGRE