La biblioteca d'Artesa de Segre amb els actes de commemoració de l'any Teresa Pàmies

08/10/2019

El Club de lectura de la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre va anar el diumenge 6 d'octubre al teatre de Balaguer a veure la representació de “La llibertat irrenunciable. Viure i escriure”, una producció de BADA-PAS sota la direcció d’Enric Arquimbau.

Aquest any es celebrem els 100 anys del naixement de l’escriptora nascuda a Balaguer Teresa Pàmies i s’han programat diferents activitats, entre elles l'acte de diumenge.

L'Ajuntament de Balaguer a través de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer i la Central de Biblioteques de Lleida han convidat al personal de les  biblioteques  i als integrants dels clubs de lectura a assistir a aquest acte d'homenatge.

La proposta va presentar un retrat d'aquesta personalitat tan acusada: des del punt de vista ciutadà i social, de dona compromesa amb el seu temps i amb els valors republicans d'igualtat, llibertat i justícia, i amb plena consciència de pertinença al territori que la va veure néixer. Per explicar tot aquest trajecte vital, no calen  altres eines que posar
damunt l'escenari les seves pròpies paraules. La seva extraordinària capacitat literària és el millor instrument per configurar el testimoniatge d'una època i l'aventura personal d'una lluitadora incansable.  La pretensió és doncs doble: copsar la gran dimensió humana del personatge i la gran qualitat lírica de l'artista.
Infolleida