La Biblioteca d'Artesa de Segre es va reincorporant a la normalitat

22/06/2021

La biblioteca Joan Maluquer i Viladot està implicada en la difusió de la cultura vitivinícola participant per setè any consecutiu en el programa Biblioteques amb DO.

EL divendres 18 de juny a les instal·lacions del Celler del Montsec, al Polígon Insdustrial el Pla, d'Artesa de Segre, es va fer la presentació dels llibres de poemes de Rosa Maria Arrazola, Era i Mare batec, maridat amb un tast de vins del celler del Montsec, Garbuix d'Origen un vi rosat i un vi blanc, La Montsec, criat amb bota i garrafa damajuanes, a càrrec de l'enòleg Jordi París. Es van sentir diferents peces musicals de la mà de La Nara Jou i l'Emma Roca.

Aquesta setmana a la biblioteca també s'han fet les reunions mensuals dels club de lectura d'adults i del club de lectura infantil. La reunió del club d'adults va ser la primera presencial després de més d'un any i es va parlar del llibre de la Maria Dueñas, Misión olvido. Narra la història de la professora Blanca Perea que, després de ser abandonada
pel seu marit i intentant fugir de la seva pròpia vida, viatja a la universitat de Santa Catalina a Califòrnia, amb la beca aconseguida per posar en ordre el llegat de professor de Literatura Andrés Fontana , un oblidat hispanista exiliat després de la Guerra Civil Espanyola ja mort.

Entre les seves noves relacions laborals coneixerà a Daniel Carter, antic alumne del professor Fontana i altres persones relacionades amb el professor. L'Espanya de mitjan el segle XX, les missions franciscanes a la Califòrnia del segle XIX i referències a alguns personatges històrics, com Ramón J. Sender i el monjo franciscà José Altimira s'aniran barrejant en la trama. Una novel·la lluminosa, un tribut a les segones oportunitats, la reconciliació i la reconstrucció.
Infolleida