La Biblioteca d'Artesa de Segre participa a la Supernit a les Biblioteques

31/05/2018

El divendres 25 de maig, a partir de les 8 del vespre la biblioteca d'Artesa de Segre va participar en la Supernit a les Biblioteques.

 

Una vintena de nens, prèvia inscripció, van poder participar en el joc.

 

 

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan la Nenúfar i la Matoll són a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes.  De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, intenten obrir la porta, però està tancada.  Just en aquell moment, per sota la porta, entra una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla. El Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. Les solucions d’aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.
 
A partir d’aquest moment, la Nenúfar i la Matoll busquen i rebusquen per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Però elles soles no se’n surten del tot i necessiten l’ajuda de tots els súpers. Per això, els nens i nenes estaven convocats, a la “Supernit a les biblioteques”, a resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obrien el cadenat de la superbiblioteca.

 

 

La  a les biblioteques de Lleida un Superèxit: les 24 biblioteques participants van lliurar prop de 800 diplomes als súpers que van seguir l'activitat amb les seves famílies per ajudar a la Nenúfar i la Matoll. Felicitats!!

 

 

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van organitzat, el 25 maig, la “Supernit a les biblioteques” públiques, per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. 

La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran la Nenúfar i la Matoll perquè puguin sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3 on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla.
 
Més de 150 poblacions i 270 biblioteques municipals van oferir conjuntament aquesta activitat gratuïta, per a la qual es recomanava inscripció prèvia. gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Infolleida