La biblioteca Joa Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre se suma als actes de la Marató de TV3

16/11/2017

La biblioteca Joa Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre s'ha sumat als actes de la Marató de TV3, en aquesta edició dedicada a les malalties infeccioses. És per això, que el dilluns 13 de novembre es va organitzar una conferència a càrrec de Rosa M. Sánchez de Gadeo.

 

Aquesta és una de les activitats previstes per la biblioteca. A partir del mes de desembre, al primer pis de la biblioteca es farà una exposició de llibres del fons de la biblioteca relacionats amb les malalties infeccioses.

 

Les malalties infeccioses són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Estan causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia.

 

Cada microorganisme s'instal·la i prolifera en un lloc diferent del cos humà, depenent de la seva via d'entrada i característiques. Les persones que porten pròtesis ortopèdiques o vàlvules cardíaques o neurològiques tenen un risc afegit de tenir infeccions oportunistes en aquests dispositius permanents.

 

La majoria de malalties infeccioses es transmeten d'uns individus als altres i poden afectar qualsevol persona.

 

Tothom tindrà unes quantes infeccions al llarg de la seva vida. La majoria són lleus, però algunes són molt greus i poden portar a la mort de manera ràpida.

Infolleida