La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer es prepara per la reobertura al públic

09/09/2020

Després d’uns mesos on s’ha fet molta feina interna, el dia 14 de setembre torna a obrir portes amb més mesures de seguretat i un retorn progressiu a les activitats

La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer torna a obrir al públic el dilluns dia 14 de setembre amb una restructuració de serveis i adaptació de la normativa  a les mesures  establertes en matèria de seguretat i higiene.

 


Aquestes mesures es basen en els següents punts:

- reducció dels punts de lectura per respectar la distància de seguretat

- limitació de l’accés lliure als prestatges en algunes seccions, excepte per al préstec

- rentat de mans amb gel hidroalcohòlic obligatori abans de tocar llibres, CDs, DVDs o revistes dels prestatges

- temps d’estada limitat a 2 hores, així com també per a la connexió wifi

- consulta d’ordinadors amb cita prèvia

- es manté la quarentena de 48 hores per als retorns de préstecs i documents consultats a sala

 

Les restriccions més importants afecten a la secció infantil i a la de revistes i diaris.

Pel que fa a la secció infantil, tal com s’ha fet durant l’estiu, des de la biblioteca es prepararan lots de llibres per edats i s’exposaran les novetats per facilitar la tria de lectures pels més petits . No es permetrà la lectura a la mateixa biblioteca i tampoc hi haurà taules per fer deures o treballs en grup.

En la secció de revistes tampoc es permet la lectura a sala però, en canvi, es pot agafar en préstec el número actual de cada publicació estant tot el fons de revistes disponible per al préstec.

 

Pel que fa a l’horari d’obertura, serà el següent:

- dilluns tarda de 15:30 a 20:00

- de dimarts a divendres matí de 10:00 a 13:30 i tarda de 15:30 a 20:000

- dissabtes al matí de 10:00 a 13:30

 

Poc a poc, la biblioteca anirà reprenent el calendari d’activitats adaptant-lo a les mesures sanitàries del moment, així de cara al mes d’octubre s’iniciaran els diferents clubs de lectura, tant adreçats a públic infantil com a adults.

 

A l’entrada de la biblioteca els usuaris trobaran les indicacions bàsiques de la nova normativa i un punt de gel hidroalcohòlic. És molt important que es respecti tota la normativa i sobretot recordar l’ús obligatori de la mascareta, el rentat freqüent de mans i mantenir la distància de seguretat. Totes aquestes normes i canvis són en benefici de tots per poder continuar gaudint d’un servei de biblioteca que considerem molt necessari.

 

Infolleida