La Biblioteca Margarida de Montferrat viurà de nou la Revetlla de Sant Jordi

16/04/2021

Les biblioteques tornaran a celebrar l’arribada de la diada dels llibres i les roses amb la Revetlla de Sant Jordi: una programació especial que festeja i exalta els amants de la lectura i els llibres i, com no, també de les biblioteques.

La Revetlla de Sant Jordi esdevé una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb activitats culturals per a tothom a l’entorn de la lectura i les biblioteques. És un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la participació de les biblioteques i les seves xarxes de col·laboradors.

Aquesta serà la novena edició de la Revetlla de Sant Jordi. El 2020 es va haver d'anul·lar amb motiu de l'estat d'alarma per la Covid-19 i enguany, les activitats estaran marcades per les mesures sanitàries per lluitar contra la pandèmia però amb ganes de continuar promovent la cultura des de les biblioteques públiques de tot el territori de Catalunya. Aquesta iniciativa ha arribat a convocar en una sola edició més de 150 biblioteques i 7.000 participants.

Per aquesta edició, la Biblioteca Margarida de Montferrat presenta dues propostes: una adreçada a públic infantil a la tarda, i al vespre un espectacle per a adults.

- A les 6 de la tarda al pati de la biblioteca tindrà lloc una nova hora del conte en anglès Storytime "Farmyard"  a càrrec de Kids & Us Balaguer . En aquesta ocasió, un granger decideix participar al premi de la granja més neta. Però al porquet i al gosset de la granja els agrada molt jugar amb el fang... Aconseguirà guanyar el premi, el granger?.

Aquesta sessió s’adreça a infants de 3 a 8 anys i les places són limitades, prèvia inscripció a la biblioteca.

- A les 8 del vespre, i per a públic adult, hem organitzat la representació de l'obra "Adreça desconeguda" a càrrec de Javier Lázaro i Francesc Vilalta, sota la direcció de Jesús Agelet.

Any1932. L’alemany Martin Schulse i el jueu Max Eisenstein comparteixen una gran amistat i són socis d’una galeria d’art a San Francisco (Califòrnia). En Martin ha decidit tornar al seu país amb els seus ,mentre que en Max es queda a San Francisco per dur el negoci comú. Han promès escriure’s i ho fan des del moment de la seva separació perquè s’estimen com a germans. A principis de 1933, a Alemanya, Hindeburg deixa el poder a un nou canceller, el nacionalsocialista Adolf Hitler. En menys d’un any, Hitler haurà destruït la República deWeimar i haurà implementat, des del primer moment, la legislació antisemita. Ningú no serà capaç d’aturar-lo en un marc polític en què circulaven idees tòxiques susceptibles de ser cregudes.

Mentre es produeix el tràgic ascens del Tercer Reich, la tendra complicitat de les primeres cartes bascularà subtilment fins a l’horror. Els dos homes viuran aquest gir històric en detriment de la seva amistat, i a la llum de la seva correspondència quedarà atrapada, com en una instantània, no només tota la tragèdia de l’Alemanya nazi, sinó a més una altra història, intemporal i universal; la variable i imprevisible condició de víctima i botxí de l’ésser humà.

La peça teatral es una adaptació de l’obra literària que porta el mateix nom. Editada per edicions RBA i en castellà amb el títol “Paradero desconocido” va publicar-se per primera vegada l'any 1938, i en poc temps va ser considerada una obra mestra. Visionària, incisiva i de desenllaç imprevisible, aquesta obra va ser tot un esdeveniment literari, el senyal d’alarma més estremidor contra el nazisme.

Una història escrita sense complaença ni demagògia, que descriu la tragèdia íntima i col·lectiva de l’Alemanya nazi.

Les places són limitades prèvia inscripció a la biblioteca (telèfon 973 44 34 10 o correu electrònic [email protected]).

 

 

Infolleida