La Generalitat invertirà 27 milions d'euros per a 57 projectes culturals

21/09/2020

Entre les inversions es troba la restauració de l'església d'Algerri. És un dels primers anuncis de la nova consellera de cultura Àngels Ponsa, nascuda a Artesa de Segre

El PROCICAT ha anunciat que els equipaments culturals i els cinemes podran obrir fins al 70% del seu aforament, quan fins ara només ho podien fer fins a la meitat. La nova mesura, però, només afectarà a Barcelona i a altres 15 localitats de la seva àrea metropolitana. La nova consellera de cultura, Àngels Ponsa, ha dit aquest dilluns a Lleida que era una possibilitat que estava damunt de la taula des de feia dies.   

La consellera també ha anunciat una inversió de 27 milions d’euros per part de la Generalitat en el conjunt de Catalunya, que afectaran a 57 projectes relacionats amb museus i equipaments escènics i patrimonials. En concret a Ponent, aquesta inversió inclourà la restauració del Baluard del Rei de la Seu Vella, la de l'església d'Algerri, la climatització del Museu de Lleida o la museïtzació de l’església de la Pietat a l’Urgell. 

Per un altre costat, la consellera també ha explicat que està treballant amb la Paeria per dur a terme el Pla de Biblioteques a la ciutat, ja que segons ha dit és un dels punts febles de Lleida.

 

RICARD GÓMEZ