La màgia tornarà a omplir els carrers de Montgai amb l’onzena edició del ‘Montgai Màgic’

01/10/2019

Se celebrarà entre els dies 3 i 6 d’octubre i comptarà, entre altres, amb l’actuació del Mag Lari, que farà la cloenda de la fira

La vicepresidenta segona de la Diputació, Estefania Rufach, ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de l’11 Fira de la Màgia al carrer. ‘Montgai Màgic’, que se celebrarà en aquest municipi entre els dies 3 i 6 d’octubre. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; el director artístic de la fira, Xavier Pérez ‘Mag Reivax’, i el president de l’Associació de mags i il·lusionistes de Lleida (AMILL), Joan Gomis.

 

El Mag Lari, que serà l’encarregat de cloure l’onzena edició de la fira; Charlie Mag, un il·lusionista premiat a escala internacional amb la màgia de manipulació; i Raul Black, que oferirà l’espectacle central basat en les grans il·lusions, són els tres caps de cartell d’una fira que, com ja es tradicional començarà el dijous dia 3 amb una jornada escolar dedicada a uns 250 alumnes d’entre 3 i 12 anys procedents d'escoles de la zona.

 

Enguany hi participaran més d’una quarantena de mags que oferiran una setantena de funcions durant tot el cap de setmana en 12 punts diferents distribuïts per tot el poble, segons ha explicat Xavier Pérez.

 

Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris que comptarà amb una vintena d’expositors. Així mateix, l’Ajuntament ha habilitat el recinte de les piscines municipals per que hi vulgui acampar durant el cap de setmana.

 

Jaume Gilabert ha explicat que la Fira de la màgia convida mags no professionals que volen demostrar les seves habilitats, així com representants artístics que volen descobrir cares noves i mags professionals.

 

Estefania Rufach ha remarcat la importància de l’organització d’esdeveniments d’aquest tipus perquè refermen la voluntat dels municipis a ser proactius que reinventen i potencien el que tenen al seu abast per fer els seus pobles més acollidors.

 

Montgai Màgic està organitzat per l’Ajuntament de Montgai, l’Associació Amics de la Màgia i l’Associació de Mags i il·lusionistes de Lleida (AMIL) i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

Infolleida