La música d'Emili Brugalla i Vesko Stambolov omple el monestir de Santa Maria de les Franqueses

08/07/2019

La vuitena edició del cicle Juliol de Música i Poesia ha traslladat l'escenari aquest diumenge al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses en el segon concert del cicle "Dos genis musicals, dos pianos, dos virtuosos" a càrrec d'Emili Brugalla i Vesko Stambolov al piano i Sílvia Ricart i Enric Majó com a rapsodes.

En aquesta segona proposta, els espectadors han pogut gaudir de dos arranjaments per a dos pianos de dos ballets russos de renom, La Ventafocs de Prokofe’v i La consagració de la primavera de Stavinsky.

Mireia Prats, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, ha destacat la bona acollida que ha tingut l’arrancada d’aquest nou Juliol de Música i Poesia així com l’atreviment de la proposta d’aquest diumenge “que segur que no deixa a ningú indiferent”.

El piano duo Brugalla & Stambolov neix l’any 2011 de l’encontre de dues personalitats ben diverses. Junts ajunten el seu talent en un duo pianístic ple d’intensitat i virtuosisme. Moguts pel mateix afany de donar a conèixer sobretot la música per a dos pianos i quatre mans del segle xx, els dos pianistes han conreat aquest repertori en nombroses actuacions sense oblidar el treball com a solistes amb orquestra com, per exemple, en la presentació dels concerts a dos teclats de J. S. Bach l’any 2012 amb l’OCIM als Festivals de Ciutadella i Maó i el 2017 amb l’Orquestra de Cambra Camerata Eduard Toldrà. El març de l’any passat van oferir la Sonata per a dos pianos i percussions de B. Bartók en el cicle Grans Pianistes del Conservatori del Liceu i el desembre del mateix any van obrir la gran exposició sobre Picasso al Museu Nacional de Sofia (Bulgària), amb un recital de música a l’entorn dels ballets russos.

El piano duo Brugalla & Stambolov ha estrenat diverses obres de compositors contemporanis vius com ara Benet Casablancas, Josep Maria Guix o Joan Magrané, entre d’altres. Els dos pianistes exerceixen la docència com a professors de piano i música de cambra del Conservatori Superior de Música del Liceu.

El cicle continuarà el proper diumenge, també al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, amb el concert “La joventut vibra amb els clàssics” d’Atenea Quartet en el que es podrà escoltar música de cambra de Haydn i Shumann amb textos de Carme Alòs i Enric Arquimbau.
InfoLleida